Namık Kemal Lisesi öğretmenleri ve okul aile birliği, sosyal medyada ve bir haber ajansında okul müdürünü, muavin ve öğretmenleri hedef aldığını belirttikleri yayınları, basın toplantısı düzenleyerek kınadı.

KTOEÖS’ün de destek verdiği basın toplantısında NKL öğretmenleri adına konuşan Pelin Üretici, son günlerde karalama politikasına maruz kaldıklarını belirterek eğitimci kimlikleriyle soğukkanlılıklarını koruduklarını fakat yargısız infazda bulunanlara yanıt verme zamanının geldiğini söyledi.

Okul aile birliğinden ve okuldan yapılan açıklamaya göre, “Mağusa Haber Ajansı’nın önce öğretmenlere yönelik asılsız ve cinsiyetçi yaklaşım içeren bir yazı yayımladığını; ardından da okul müdürüyle ilgili ağır hakaretler içeren bir yazıyı sosyal medyada paylaştığını” belirten Üretici, okul müdürü ve muavinlerle birlikte dimdik duracaklarını, mesleklerine de dört elle sarılmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gazetecilik ve öğretmenlik mesleğinin birçok ortak paydası bulunduğunu, gazetecinin, doğru ve güvenilir habercilik ilkesiyle çalıştığını; eğitimin temelinin de buna dayandığını belirten Üretici, mesleğini tüm zorluklarına rağmen doğruluk ve güvenirlik ilkesiyle yapmaya çalışan basın mensuplarına başarı diledi; bir gazetecinin münferit olarak başlattığı bu saldırının genel olarak bu mesleğin saygınlığına leke süremeyeceğini kaydetti.

Yapılan yayının gerçekliğinin araştırılmadığını, öç alma duygusuyla saldırıya geçildiğini; bir gazetecinin küfür içeren bir yazıyı gönül rahatlığıyla sosyal medyada paylaşmasının da etik olmadığını anlatan Pelin Üretici, “Bir gazetecinin araştırmadan yalan yanlış haberlerle saygın bir kurumu karalaması bizce yanlıştır. Bir gazetecinin yılların emeğini hiçe sayarak okulun müdürünü tehdit etmesi, NKL ile ilgili haberleri abartarak yazacağını söylemesi bizce doğru bir davranış değildir” dedi.

“ŞİDDETLE KINIYORUZ”

“NKL öğretmenleri olarak bu yalan yanlış haberleri yapanları müdürümüzü tehdit edecek kadar mesleğini kötü kullanan bu gazeteciyi, birkaç satırla yılların emeğini heba etmeye çalışanları toplumda yanlış algı yaratmak için uğraşanları şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer veren Üretici,  yaşananların sadece bir gazetecinin yarattığı sorun değil, yılların yanlış eğitim politikalarının bir sonucu olduğunu kaydetti.

Üretici, bu durumun öğretmenleri, toplumu ve toplumun devamlılığı olan çocukların  geleceğini güvensiz belirsiz bir kaos ortamına sürüklediğine işaret ederek devletin sorumluluklarına değindi.

“Öğrencilerimizi kalabalık sınıflarda öğrenime zorlayan yine aynı düşünce yapısıdır. Öğrencinin okuldan okula geçişini düzenleyemeyen yine aynı yapıdır” diyerek çözümsüz kalan sorunlara dikkat çekti.

Öğretilenlerle, yaşanılanlar arasındaki derin uçurum eğitim sisteminin en zayıf noktası olduğunu belirten Üretici, “Biz öğretmenleri en derinden rahatsız eden konu tam da burada yatmaktadır. Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırmanın toplumda nasıl bir travma yaratacağının hesabını yapamayanlar aynı kişilerdir” diye konuştu.

Üretici, öğretmenin değersizleştirildiği, birçok zorlukla yalnızlaştırıldığı bu dönemde böyle olaylar yaşanmaması gerektiğini vurgulayarak, benzer sorunların başka kurumlarda da yaşanabileceğini; amaçlarının daha iyi koşullarda daha kaliteli eğitim vermek olduğunu vurguladı.

“ÖĞRETMENİ GÖZDEN ÇIKARAN BİR SİSTEM GELECEĞİNİ DE GÖZDEN ÇIKARTMIŞTIR”

“Öğretmeni gözden çıkaran bir sistem geleceğini de gözden çıkartmıştır” diyen Üretici şunları kaydetti:

“Biz NKL ailesi olarak karşılaştığımız sorunları birbirimizden güç alarak çözeceğiz. Aynı hedef için birlikte çalışacağız. Eğitimle aydınlanan mutlu bir yaşam herkesin hakkıdır. Bugün yaşanan tüm bu olumsuzlukların olumlu adımlarla neticelenmesi en büyük dileğimizdir. Enerjimizi çağdaş laik demokratik evrensel değerlere dayanan; üretken mutlu bireyler yaratacak bir eğitim modeli oluşturmaya yoğunlaştırmalıyız.”

KÖROĞLU: “KARALAMA KAMPANYASINDAN VAZGEÇSİN…”

NKL Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Köroğlu da basın toplantısında yaptığı konuşmada, mazisi başarılarla dolu, köklü bir okul olan NKL’de görev yapmaktan mutlu ve gururlu olduklarını söyleyerek, Okul Müdürü İlknur Şemi hakkında “gerçeği yansıtmayan mesnetsiz” yayınları eleştirdi. Köroğlu, “Okul Aile Birliği olarak söz konusu haber sitesini, karalama kampanyasından vazgeçip tarafsız gazeteciliğe davet ediyoruz” diye konuştu.

Okul Müdür Şemi’nin 31 yıllık eğitimci, başarılı ve sevilen bir yönetici olduğunu kaydeden Köroğlu, uyumlu çalışarak okula birçok güzel eser kazandırdıklarını anlattı.

Köroğlu, son yıllarda, Gazimağusa’nın tek klasik lisesi olmasından dolayı NKL’nin nüfusunun oldukça arttığını, bazı sınıflarda öğrenci sayısının 40’ı aştığını belirterek, bu durumda zaman zaman altyapının yetersiz kaldığını, laboratuvarların verimli kullanılamadığını ifade etti.

“OLAYIN TEMELİ KALİTELİ EĞİTİM KAYGISI”

NKL Okul Aile Birliği Başkanı İbrahim Köroğlu, yaşanan olayı ise şöyle özetledi:

“Okulların açılmasının üzerinden iki buçuk hafta geçmiş olmasına rağmen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı halâ okulumuza öğrenci göndermektedir. Bu durum okul idaresini olduğu kadar bizleri de kaygılandırmaktadır. Önümüzdeki yıl önlem alınmazsa durumun daha kötü olacağı aşikârdır. Son olarak müdürümüz ile kendisine gelmek istediği sınıfın kalabalık olduğu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığı söylenmesine rağmen Bakanlık’tan aldığı yazı ile kayıt yaptırmaya gelen bir öğrenci arasında yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan olayın temelinde müdürümüzün, eğitim kalitesi kaygısı ile karşı çıkması yatmaktadır.

Bugün çocuklarımız her zaman gurur duyduğumuz Namık Kemal Lisesi ayrıcalığı ile çağdaş koşullarda güvenli bir ortamda eğitim almaktadırlar. Bizler, Okul Aile Birliği olarak özveri ile çalışan okul idaresinden ve öğretmenlerimizden son derece memnunuz. Okulumuzdaki olumlu gelişmeleri yakından gözlemlemekte ve bundan gurur duymaktayız. Ancak tüm bu olumlu gelişmeleri görmezden gelen bir haber ajansı okulumuzun resmini kullanarak özelde okulumuz öğretmenlerini, genelde de tüm öğretmenleri hedef alan gerçeği yansıtmayan mesnetsiz bir haber yapmıştır.

“KÜFÜR DOLU YAZIYI HABER YAPTI”

Söz konusu haber okulumuz öğretmenlerinden büyük tepki görmüş ve gördüğü tepki üzerine de haber sitesi, okulumuz aleyhine haber yapmaya devam etmiştir. Haber sitesi kayıt yaptırmaya gelen öğrencinin abisinin sosyal medyada yazdığı ve müdürümüzü hedef alan küfür dolu yazıyı aynen kopyalayarak haber yapmıştır. Bu kabul edilebilecek bir durum değildir. Söz konusu haber sitesinin bu tutumunu gazetecilikle bağdaşmayan bir durum olarak görmekteyiz.

Bizler Okul Aile Birliği olarak söz konusu haber sitesini karalama kampanyasından vazgeçip tarafsız gazeteciliğe davet ediyoruz. Okul Aile Birliği olarak bizler Okul Müdürümüz Sayın İlknur Şemi’ye olan güven ve güçlü desteğimizin devam ettiğini belirtmek istiyoruz. Sayın müdürümüzün liderliğinde daha iyi Namık Kemal Lisesi yaratmak için uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğimizi saygı ile kamuoyuna duyururuz.”