Eğitim çağındaki Suriyeli çocuklarla okulunu paylaşan Gaziantep, mülteci çocukların yüzde 98 okullaşması başarısıyla Nobel ödülü için başvuruda bulundu. 350 bin Suriyeliyi barındıran Gaziantep’te 48 okulda saat 14.00’e kadar Türk öğrenciler, saat 14.00’den 19.00’a kadar da Suriyeli öğrenciler eğitim görüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye'nin yanı başında süren insanlık dramı sınavından başarıyla geçtiğini söyledi. Dünyanın birçok ülkesinin sınırlarını kapattığı Suriyeli mültecilerle Gaziantep'in 5 yıldır aşını, işini, ekmeğini paylaştığını anlatan Fatma Şahin, şöyle dedi:

"Gaziantep aynı zamanda bu insanlarla okulunu paylaştı. Baktığınız zaman 98 bin çocuk bu şehirde yaşıyor, bu şehirde eğer okullaşmaya başlayan çocukların yüzde 98’i sisteminin içerisine girdiyse burada büyük bir başarı var. Burada halkımızın büyük bir başarısı var, yöneticilerimizin büyük bir başarısı var, bu şehrin büyük bir başarısı var. Bu şehir her şeyin en iyisini hak ediyor. Ve bu yüzden inandığımız bu değerler için Nobel’e başvurduk. Nobel’in bu bakımdan önemli bir fırsat olduğunu, bunu görmesini, bu şehri görmesini bu ülkeyi görmesini, küçük küçük yapılan uygulamalarla Nobel alanlara baktığınız zaman aslında bu ülkenin ve bu şehrin insanlarının çoktan Nobel’i hak ettiğini gördük ve bugün gerekli adımları attık. Bu inanıyoruz ki hayırlı sonuçlanacaktır ve halkımızın bu fedakarlığı bütün dünya tarafından tescil edilecektir."