Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan'ın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianamede, 1 Kasım 2015 tarihinde AK Parti'nin yüzde 49,4 oy alarak tek başına hükümet kurma hakkını elde ettiği belirtilerek, şüpheliler Güven ve Çapan'ın yayınlamış oldukları dergide demokratik olarak yapılan seçimi sabote etmeye çalıştıkları kaydedildi.

DERGİNİN 24'ÜNCÜ SAYISI SAVCILIK KARARIYLA TOPLATILMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılığı tarafından Nokta Dergisi'nin 24'üncü sayısına ilişkin resen soruşturma başlatılmıştı. "Suç işlemek için alenen tahrik" ve "Halkın bir kısmını diğer bir kısmına karşı silahlandırarak, birbirini öldürmeye tahrik" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında derginin toplatılmasına ve el konulmasına karar verilmişti. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan da aynı soruşturma kapsamında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlamasıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.