Çiğdem AYDIN

Maliye Bakanlığı, kamu görevlileri ve emeklilerin merakla beklediği maaş ödemeleriyle ilgili tüm hazırlıklarını tamamladı. Diyalog’un ‘güvenilir bir kaynaktan’ elde ettiği bilgilere göre normal maaşların yarın, 13’üncü maaşların ise 30 Aralık günü ödenmesi bekleniyor.

Maliye bakanlığı, kamu görevlileri ile emeklilerin maaşlarına ilaveten, devletin borçlu olduğu özel kuruluşlara da gerekli ödemeleri ay sonuna kadar tamamlayacağı belirtildi.

Diyalog’a konuşan Maliye Bakanı Zeren Mungan, ilk ödemede piyasaya yaklaşık 350 milyon, ikincisinde ise 150 milyon akacağını belirtirken, yüzde 3’lük artışla birlikte toplam rakamın 504 milyon 500 bin liraya ulaşacağını söyledi. Mungan, ay sonuna kadar tüm borçların ödenmiş olacağını kaydetti.

Piyasa beklentide

Günlerdir memur maaşlarının ödenmesini bekleyen mağaza sahipleri, bu kadar büyük miktarda bir ödeme sonrasında çarşının rahatlayacağını düşünüyor. Ancak bu paranın Kıbrıs Türk çarşısında kalmasını isteyen mağaza sahipleri “vatandaşlarımız bizdeki fiyatlara bakmadan, güneye gidip mal almasınlar” diyor.

Çok sayıda markette alkollü içki fiyatlarının yanı sıra, bazı gıda ve konfeksiyon ürünlerinde kampanyaların başladığına dikkat çeken mağaza sahipleri, güneyden daha ucuz olduklarını iddia ediyor.