Yorgancıoğlu, aynı hassasiyeti kendisinin de taşıdığını ifade ederek, Türkiye’de yapılması planlanan santralle ilgili gerekli bilgiyi en yakın zamanda alacağını belirtti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çevre örgütleri öncülüğünde, bazı siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların oluşturduğu “Nükleere Hayır Platformu” yetkililerini kabul etti.

Platform adına konuşan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten, ülkeye, doğaya ve gelecek nesillere sahip çıkmak, sağlıklı bir coğrafyada yaşamak için yola çıktıklarını belirterek, Türkiye Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin Kıbrıs adasının doğası ve geleceği için yaratacağı tehlikeye dikkat çekti.

Sarpten, platform olarak buna karşı seslerini yükselteceklerini, uluslararası konferans düzenlemek için girişimler yaptıklarını ve vatandaşlarla milletvekillerine yönelik imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Sarpten yarın Meclis’e giderek milletvekillerinden imza isteyeceklerini anlatarak, hükümetin de kendileriyle birlikte hareket etmesini ve bu projenin iptali için seslerini Türkiye’ye taşımasını istedi.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, nükleer enerji konusunu önemsediklerini ve örgütlerin endişelerini anladıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, aynı endişe ile hassasiyeti taşıdıklarını ifade ederek, konunun bütün dünyada hassas olduğunu ancak bu konuda uzman olmadığından, proje için gerekli bilgileri almak için girişimde bulunacağını belirtti.

Yorgancıoğlu, projenin ne aşamada olduğu veya nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi sahibi olmadığını, bu bilgileri edinmek için en kısa zamanda gerekli çabayı ortaya koyacağını ifade etti.

Özkan Yorgancıoğlu, örgütlerin çevreyi ve geleceği koruma adına ortaya koyduğu hassasiyeti önemsediğini vurguladı.