Platformdan yapılan yazılı açıklamaya göre, cumartesi günü, yurt dışından konukların da katılımıyla ‘‘nükleere karşı uluslararası konferans’’ ve 17 Ocak Cumartesi günü de “nükleere karşı yürüyüş” gerçekleştirilecek.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde saat 14.00’de başlayacak ve gün boyu sürecek konferansta, Akkuyu’da yapılacak nükleer santralin bölgeye ve ülkeye etkileri, ÇED raporu süreci ve yaşanacak olumsuzluklar bilimsel verilerle ortaya konacak.

Konferansa TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Çevre Yüksek Mühendisi Baran Bozoğlu “Nükleer Santrallerin Etkileri ve ÇED Süreci”; Hacettepe Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler “Nükleer Santraller ve halk sağlığı üzerine etkileri”; Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ful Uğurhan  “Akkuyu Nükleer Santralinin Olası Sağlık Etkileri ve Türkiye'de Nükleer karşıtı Mücadelenin Tarihi”; Greenpeace Akdeniz Bölge Sorumlusu Devin Bahçeci ise “ Akkuyu Nükleer  Santraline Karşı Mücadele Süreci ve Bölgeye Vereceği Zararlar” konulu sunum yapacak.

“Nükleere karşı yürüyüşü"ne ilişkin ayrıntılı açıklamaların daha sonra yapılması bekleniyor.