Nükleere Hayır Platformu bugün Tabipler Birliği lokalinde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Patformun güdemindeki çeşitli konuların konuşulmasının ve nükleer santrallerle ilgili Türkiye’de yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesinin yanı sıra 25 Nisan’da gerçekleştirilecek etkinliğin detaylı programı yapıldı.

Yaşam İçin Çal Söyle Nükleere Hayır De!

25 Nisan Cumartesi günü, Çernobil’in yıldönümü sebebiyle organize edilen etkinlik saat 14.00’de Selimiye Meydanı’nda başlayacak. “Yaşam İçin Çal Söyle Nükleere Hayır De” sloganıyla yapılacak konserde Sol Anahtarı, Grup Baria, Grup Saki, Grup Totem, Arda Gündüz, İki Toplumlu Koro, Mesarya Bölge Korosu, Utku Yerebakan&Hayal ve Kuzey Tarık sahne alarak nükleer felaketlere karşı şarkılarını söyleyecekler. Ayrıca etkinliğe HAS-DER Halk Dansları, Baraka Tiyatro Ekibi ve Lirik Şiir Grubu da katılacak.

Nükleere Hayır Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Ülkemize sadece 90km uzaklıkta, Mersin Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin, ÇED raporundaki yetersizliklerden ve sahte imzalardan dolayı davalık olmasına rağmen, hukuksuzca, sorumsuzca ve halkın taleplerine kulak asılmadan temel atma töreninin gerçekleştirildiği şu günlerde 25 Nisan’daki etkinliğin daha bir anlam kazandığı” vurgulandı.

“Sağlık örgütleri, nükleer santrallerin, herhangi bir kaza yaşanmasa dahi kanser ve benzeri ölümcül hastalıklara yol açtığı uyarısını yaparken; çevre ve ekoloji örgütleri, nükleer atıkların bertaraf edilmesinin imkansızlığını bilimsel olarak ortaya koyarken; ve dünya nükleer enerjiden vazgeçme planları yaparken ülkemize çok yakın bir yerde bir nükleer santral kurulması Akdeniz’in ve halkımızın felaketi olacaktır. Başka Çernobiller olmasın diye sesimizi yükseltelim. 25 Nisan’da Selimiye’de buluşalım” denilerek tüm duyarlı halkımız etkinliğe davet edildi. 

25nisan-konser.jpeg