Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suruç'taki saldırının tüm Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "Teröristler kim olursa olsunlar bizim düşmanımızdır" dedi.

Şanlıurfa'da inceleme yapan heyet tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, Şanlıurfa Suruç'taki patlamanın zamanlaması itibariyle dikkat çekici olduğunu belirterek, "Çok elim bir hadiseyle karşı karşıyayız" dedi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı, "Sayıları maalesef 31'e çıkmış olan bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda 32 yaralımız var. Bir kısmının durumu oldukça ağır. Suruç'taki cenazelerin tamamı Gaziantep'teki Adli Tıp'a kaldırıldı. Urfa'dan koşulları çok daha iyi olduğu için oraya kaldırıldılar. 5 cenaze kimlik tespitinin ardından ailelerine teslim edildi" diye konuştu.

Basın mensuplarından da destek beklediklerini kaydeden Kurtulmuş, "Terörün dini diyaneti meşrebi siyasi kanaati olmaz. Terörist insanlık düşmanıdır. Gerçekten halkımızın düşmanı olan bu terörist gruplara karşı bütün halkımız el ele vererek ancak bu teröristlerin istedikleri sonuçları önleyebiliriz. Hepimizin bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakarak ortak bir yerde buluşmamız lazım. O da hayatta kalma hakkını korumaya dönük olarak, terörün karşısına bir mesafe koymak durumundayız. Detaylar kesinleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz. Elimizdeki teknik bilgiler bunlardır. Sizlerin de basın mensuplarımızdan da destek bekliyoruz" dedi.

"MUHATAP TÜRKİYE'DİR"

Bazı art niyetli çevrelerin bir algı yönetimi içerisinde olduklarına dikkat çeken Kurtulmuş, "Belki el altından, belki fısıltı gazetesiyle yönetmeye çalışan algı yönetimi. Bazı gruplara Türkiye'nin destek verdiği, bu grupların terör eylemlerine cesaret edebildiği şeklinde. Maalesef son derece haksız yorumları burada Şanlıurfa'da da duyuyoruz. Daha dünyanın ismini bile bilmediği terör örgütlerinin, DAEŞ'in nasıl büyük bir terör organizasyonu olduğunu da en başından itibaren Türkiye dile getirmiş her türlü tedbirini almıştır. Şu anda henüz kesinleşmiş değil ama dünkü saldırı veya başka saldırılar bu terör örgütü tarafından yapılmışsa, bunun bir numaralı muhatabı Türkiye'dir, Türk halkının tamamıdır" diye konuştu.

Kurtulmuş, saldırının en ince ayrıntısına kadar aydınlatılacağını, olayda güvenlik ve istihbarat zaafı olup olmadığının da belirleneceğini kaydetti.