Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hapis cezası affedilen 37 yaşındaki Tunç Başşa'nın ailesi haberi gazetecilerden öğrendi. 10 yıldır evinde yatalak oğluna bakan acılı anne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Nevşehir'in Avanos ilçesinde 2005 yılında karıştığı bir trafik kazasından ağır yaralı olarak kurtulan ve sonrasında hakkında hapis cezası verilen felçli Tunç Başşa'nın cezasının affedilmesi için annesi Meryem Başşa (56) geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı'na başvurdu.

Ailenin başvurusunun ardından 10 yıldır cihazlara bağlı olarak evinde yaşam mücadelesi veren Tunç Başşa'nın, Nevşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen hapis cezası Erdoğan tarafından, Adli Tıp Kurumunca tespit edilen sürekli hastalık ve sakatlık hali nedeniyle affedildi.

Haberi evine gelen gazetecilerden öğrenen Tunç Başşa'nın annesi Meryem Başşa gözyaşlarına boğuldu. Gazetecilerden haberi olduktan sonra sevinç gözyaşları döken anne oğluna sarılarak mutluluğunu paylaştı. Anne Başşa: "Oğlum 2005 yılında karıştığı bir trafik kazası sonrasında ağır yaralandı. Felç geçiren oğlumun beyin fonksiyonları çalışamaz hale geldi. Oğluma bu kazadan dolayı "kamu malına zarar vermek" suçundan para cezası geldi. Bu cezayı ödeyemediğimiz için hapis cezası çıktı. Yatalak olduğu için bu cezanın iyileştiği zaman uygulanması kararlaştırıldı. Bunun içinde sürekli olarak yetkililer evimize gelerek oğlumun sağlık durumunu kontrol etti. Oğluma adeta bir hastane odasına çevirdiğim evimin bir odasında tek başıma baktım. Geçtiğimiz yıllarda kendim de kanser hastası olduğum için oğluma bir bakıcı tuttum. Oğlumun için verilen ve her yıl faizlerinden dolayı artan para cezasını ödeyemediğimden dolayı geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedim. Oğlumun affedilmesi için gerekli başvuruları yaptım. Başvurum üzerine geçtiğimiz haftalarda yetkililer evime gelerek oğlumun sağlık durumunu gözlemledi ve fotoğraflarını çekti" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden anne Başşa, "Ağzından hiçbir gıda maddesi alamayan oğlum solunumunu ve gıda teminini burnundan gerçekleştiriyor. Oğlumu sürekli olarak gözetim altında tutmak gerekiyor. Bu halde oğlum cezasını çekemezdi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Benim gibi hastalara el atmasını istiyorum. Böyle bir hastası olmayan anlamaz. Önce Allah'tan sonra böyle bir Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Bunu yaşamayan bilmez. Allah düşmanıma vermesin. Verdiğine de sabır versin" diye konuştu.