Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiğinden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP'den milletvekili aday adaylığı için başvuru yaptı.

Eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP Genel Merkezi'ne milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in eşlik ettiği Yılmaz, müracaatını gerçekleştirmesinin ardından CHP'den Ardahan milletvekili aday adayı olmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti. Yılmaz, adaylık başvurusuyla ilgili gazetecilerin sorularını da cevapladı. Başka partilerden teklif gelip gelmediğinin sorulması üzerine Yılmaz, "Şu anda ben adaylık müracaatımı yaptım, ilerleyen süreçte gerekirse konuşuruz" dedi.

Teklifin CHP'den mi geldiğinin sorulması üzerine, Yılmaz, "Görüşmeyle, Sayın Genel Başkanımızın da kabul buyurmasıyla oldu. Bu bir demokratik hak, vatandaşlık hakkı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan herkesin siyasetle ilgilenmek hakkı. Dolayısıyla benim de geldiğim aşama itibariyle bundan sonra daha fazla verimli olabileceğim bir alana geçiyorum. Bu da gayet normal, insani bir şey, ailecek verdiğimiz bir karar. Sağolsun partimin onayıyla oldu bu. Yani bu tamamen bizim tercihimiz" ifadelerini kullandı.

Irak'ta Türk işçilerin kaçırılması ile ilgili soru üzerine Yılmaz, "Ben onların ailelerinin şu anda ne kadar acı çektiğini, 101 gün acı çeken ailemden biliyorum. Son derece hassas bir konu. Onların sağlığı için dua edelim. Gerekli çalışmalar mutlaka yapılıyordur, herkes yapıyordur, biliyorum. İnanın çok büyük bir trajedidir bu konular, insani trajedidir. Ben onlara dua ediyorum, sağ salim gelmelerini diliyorum. Bizim Bağdat Büyükelçimiz son derece çalışkan bir büyükelçimiz, elinden gelen her şeyi yaptığını düşünüyorum. İnşallah tez zamanda kurtulurlar ve böyle acılar biter. Son derece sarsıcı bir acı bu" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Bağdat Büyükelçisi ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, "Yok ama ben biliyorum ki o her türlü şeyin en iyisini yapıyordur" dedi.

O GÜNLERİ ANLATACAK MI ?

Siyasete girdiği zaman geçirdiği 101 günlük zor zamana ilişkin soru işaretlerini açıklayıp açıklamayacağı sorusuna Yılmaz, "Ben girmeyi düşünmüyorum. Neden? Biz çok büyük bir trajedi, acılar yaşadık, aile, ülke olarak yaşadık. İnsanların duaları oldu bizim için. Biz tabiri yerindeyse feleğin çemberinden geçip geldik. Dolayısıyla o konular artık geçmiştir, önümüze bakacağız. Ardahanımız, ülkemiz için, güzellikler için uğraşacağız, çaba sarf edeceğiz. Bunlar artık geride kalan konular" karşılığını verdi.

Gazetecilerin Yılmaz'ın IŞİD'in elinden kurtarılıp Türkiye'ye getirildiğinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini alnından öptüğünü hatırlatması üzerine ise Genel Sekreter Tekin, "Yine alnından öpülecek bir insandır, Sayın Davutoğlu yakalarsa yine öpebilir" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, Yılmaz'ın aday adaylık başvuruna ilişkin ise, "Hem Ardahanımız hem de ülkemiz için çok faydalı olacağınıza inanıyoruz. Deneyimli dış politikalarınızın, özellikle Ortadoğu coğrafyasında yaşanan sorunları sıcak yaşayan bir insan olarak CHP'nin ve ülkemizin beklentisi olan bu sürece önemli katkıları olacağını çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Yılmaz'ın adaylığının kesin olup olmayacağının sorulması üzerine Tekin, şunları kaydetti:

"Tabi ki aday adayıdır. Ardahan'ın benim için özel bir yeri var, Ardahanlıyım. Tabi ki benim topraklarımda mutlaka bir vekilin çıkması için o coğrafyanın çocuğu olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız. Ben Sayın Vekilin bölgede ne kadar sevildiğini sayıldığını çok iyi biliyorum. Çok merak edenler olabilir ideolojik yapısını. Aile soldan gelen, CHP'lidir. O merakınızı da gidermiş olayım."