Girne’de Ada Hospital’da ortaya çıkan kürtaj skandalıyla ilgili tutuklanan ancak anjiyo olacakları gerekçesi ile tutukluluk sürelerini Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde geçiren zanlılar anestezi uzmanı Rasıha Serdaroğlu ile Kadın Doğum Uzmanı Fahri Karagözlü dün sabah saatlerinde anjiyo geçirdi. 

SERDAROĞLU’NA TÜRKİYE YOLU 

Bakan İzbul, tutuklu hekim Rasiha Serdaroğlu’nun rahatsızlığın tedavisindeki yapılan işlemin kardiyologlar tarafından yapılan bir işlem olmadığını, özellikli bir işlem gerektirdiğini, bunu yapan hekimin Türkiye’de de her hastanede bulunmadığını ve sayılarının az olduğunu anlattı. Bunlar sayıları az olan belirli insanlardır” diyen İzbul, hastanın iki işlemle tedavi olduğu hastalığın yeniden nüksettiğini, kalp hızının aralıklarla 200’lere kadar çıktığını ve yeniden elektrofizyolojik çalışma yapılması gerektiğini kaydetti. 

İzbul, bunun tedavisi için ya yurt dışından bu konuda uzmanın ülkeye getirilmesi, ya da hastanın yurt dışına kurul kararıyla sevkinin gündeme geleceğini ifade etti.