Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amiri’nin görevinden alınmasını eleştirdi.

Paltaform adına yazılı açıklama yapan Yasemin Çobanoğlu, görevden almanın hiçbir gerekçesi olmadığını iddia ederek, “Yasaları doğru ve tarafsız uygulayan kamu görevlilerinin etkisizleştirilme  baskılarının kabul edilmez olduğunu” kaydetti.

Çobanoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amiri’nin, Karpaz’daki kaçak yapılarla ilgili doğa tahribatı yapıldığına ilişkin mahkemede ifade vermesinden dolayı görevinden alındığını savundu.

Yasemin Çobanoğlu, şube amirinin görevden alınmasını Dipkarpaz’da kaçak yapılarla ilgili devam eden ve/veya açılacak 11 davanın seyrini değiştirmeye yönelik bir hamle olarak gördüklerini ileri sürdü.

Çobanoğlu, şöyle devam etti:

“Bu durumu kınadığımızı kamuoyuyla paylaşır, Bakanlığın bu kararından dönmesini ve hakkaniyetli davranmasını  beklediğimizi belirtir ayrıca bu konunun İyi İdare Yasası çerçevesinde de değerlendirilmesi ve Ombudsmanlığımızın bu konu ile ilgilenmesini talep edecegimizi kamuoyu ile paylaşırız”