Yasadışı kürtaj iddialarıyla gündeme gelen tüp bebek merkezleriyle ilgili olarak çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. 

Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan A.T, fetüslerle ilgili araştırmanın yapıldığını, ancak aynı hastanede doğan çocukların yasal durumlarının düşünülmediğini belirtti. Ada Tüp Bebek Merkezi’nde doğum yapmış bir yakınına “evrak kâğıdı yok” denilerek doğum belgesi verilmediğini savunan A.T, çocuğun anne babasının doğum kâğıdı alabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını dile getirdi.

“Doğumhaneye alınmadım…”

A.T konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

“Fetüslerle ilgili elbette büyük tepkiler var akıbetlerinden dolayı, ama aynı hastanede doğan bebeklerin yasal durumu nedir hiç düşünülmedi. Şöyle ki; hastaneye yapılan baskından iki gün önce aynı hastanede doğum yapan bir yakınımın doğum fotoğraflarını, çekmek üzere oradaydım ve doğumhaneye alınmadım. 

“Dr. Verda ‘kâğıdım yok!’ dedi”

Hastanede doğan bu bebeğin doğum kâğıdı verilmedi.  Dr. Verda “evrak bitti, kâğıdım yok' demeyle geçiştirdi ve üç gün sonra hastane kapanınca bu bebeğe doğum kâğıdı verilemedi.

“Annesi babası perişan…”

 Bebeğin annesi ve babası perişan… 25 gündür bu evrakı halledip çocuklarını kaymakamlığa kaydını yaptırabilmek için gitmedikleri kapı kalmadı. Bebeğin kaydının olabilmesi için doğum belgesi şart, devlet hastanesinde aşı, kontrol vb gibi işlemleri için de yine kayıt şart. 

“Doğum belgesi olmayan birkaç bebek daha var”

Bu hastanenin kapatılması sebebiyle doğum belgesi olmayan birkaç bebek daha var. Belki haberini yaparız da, Sağlık Bakanlığı en azından günahı olmayan mağdur bebeklerin doğum kâğıdını olsun verir.”