Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası,  yasadışı kürtaj olayında  adı geçen emekli hemşirenin üyeliğinin askıya alındığını, suçlu bulunması halinde sendikadan ihraç edileceğini bildirdi.

Sendika, Kıbrıs Türk Hemşireler Birliği Yasa Tasarısı’nın ivedilikle yasalaşmasını da talep etti.

Sendika Başkanı Ali Özgöçmen yaptığı yazılı açıklamada, hekimlik ve hemşirelik mesleğinin onuruna, gururuna, etik değerlerine, yeminine ve yasalara aykırı bir şekilde  yaşamlara son verildiği iddialarını öğrenmenin kendilerine derin acılar yaşattığını ifade etti.

Özgöçmen,  hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceği bu ibretlik kötü durumu şiddetle kınadıklarını,  suçlu bulunmaları halinde yargının en ağır şekilde gereğini yapması inancı ve beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Özgöçmen, olayda  adı geçen emekli hemşirenin üyeliğinin askıya alındığını, suçlu bulunması halinde sendikadan  ihraç edileceğini bildirdi.

Özgöçmen, yaşanan olayın hemşirelik mesleğinin sadece kamu alanında değil tüm ülkenin genelinde denetlenebilmesi, standartlarının belirlenmesi geliştirilmesi ve korunabilmesi gerçeğini bir kez daha ispatladığını kaydetti.

Özgöçmen, bu amaçla yıllar önce Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın da katkı ve çabalarıyla   Kıbrıs Türk Hemşireler Birliği yasa tasarısı yapılarak 29 Mayıs 2014’te Meclis’e ulaştırıldığını kaydetti.

Özgöçmen,  hayati değer taşıdığını belirttiği yasa tasarısının ivedilikle yasallaşmasını Meclis’teki tüm vekillerden talep ettiklerini kaydetti.