Dün Hatay'ın Kumlu ilçesine bağlı Gülovası Mahallesi'ndeki bir mısır tarlasına düştüğü ya da indirildiği belirtilen insansız hava aracıyla ilgili muamma çözüldü.

ABD'nin Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne ait internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 19 Ekim Pazartesi günü MQ-1 Predator İnsansız Hava Aracında, Doğal Kararlılık Harekatına destek amacıyla yaptığı bir uçuştan sonra bir mekanik arıza meydana geldi. Bunun üzerine, yerel saatle 21.36'da Hava Kuvvetleri hava aracının pozitif kontrolünü ele alarak aracın meskun mahallerin olmadığı bir yere düşmesini sağladı.

Olayda hiçbir sivil veya askeri yaralı olmadığı belirtilen açıklamada, ABD askeri ve Türk yetkililerini hava aracını pozitif kontrol altına aldığı, asıl düşüş sebebinin belirlenmesi için incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

MQ-1 PREDATOR

MQ-1 Predator öncelikle Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından kullanılan insansız hava aracıdır. 1990'larda sadece gözlem ve ileri keşif için kullanılması planlanan MQ-1 Predator daha sonra yeni kameralar ve füzeler ile modifiye edildi. 1995'den bu döneme kadar Afganistan, Pakistan, Bosna, Sırbistan, Irak ve Yemen'de ki mücadelede görev yaptı.