Lefkoşa’da faaliyet gösteren Merkez İnternet Cafe'den 2 televizyon ve bir oyun konsolu çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Hüseyin Kurkmaz dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı suçsuz olduğunu ve olayla alakası olmadığını ayrıca o kapının da kilidinin bozuk olduğunu iddia etti. Duruşmada iddiaları aktaran polis, zanlı Hüseyin Kurkmaz'ın Lefkoşa'da 12-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında 12.00 saatlerinde, Şener Erkbekçi’ye ait “Merkez İnternet Cafe” isimli işyerinin kilitli durumda bulunan kapısını daha önceden yanında emaneten bulundurduğu anahtar ile açarak içeri girmiş ve işyeri içerisinden iki adet Sony marka toplam değerleri 5 bin TL olan LCD televizyon ve bir adet Sony marka  bin TL değerinde  play station-3’ü çaldığını söyledi. 

Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu belirterek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken, söz alan zanlı suçsuz olduğunu ve olayla alakası olmadığını ayrıca o kapının da kilidinin bozuk olduğunu iddia etti.