Erzurum'da HDP mitingi öncesinde çıkan olaylarda içinde şoförü olan HDP aracını ateşe veren ve ellerindeki bıçak ve sallamalarla gezen şüpheli şahıslar yakalandı.

4 Haziran'da Erzurum İstasyon Meydanı'nda HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen miting öncesinde büyük çaplı olaylar yaşanmıştı. HDP'nin mitingine katılmak üzere Tekman İlçesi'nden İstasyon Meydanı'na giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan Aydın Taşkesen'in(40) idaresindeki 25 D 0877 plakalı minibüs içinde şoförü varken yakıldı. Araç tamamen yanarken şoför Taşkesen ağır yarandı. Dövülerek yakılmak istenen minibüs şoförü Aydın Taşkesen'in Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisi sürerken doktorlar Taşkesen'in hayati tehlikesinin devam ettiğini belirtti.

Minibüsü yakma olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar sonucu minibüs içerisine yanıcı madde atarak otonun yanmasına, maddi hasar görmesine ve araç sürücüsünün yanarak yaralanmasına neden olan T.T. ile araç sürücüsüne yumrukla vurarak darp ettiği tespit edilen İ.K. yakalanarak gözaltına alındı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TWİTTER ADRESİNDEN PAYLAŞTIĞI BIÇAKLI ŞAHISLAR YAKALANDI

Olaylar sonucunda sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntü ve fotoğraflar üzerinden harekete geçen ve aynı fotoğrafları HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın twitter adresinden paylaştığı ellerinde bıçak ve sallama bulunan Y.Ç., F.B., O.S. ve Ü.D. isimler şahıslar ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yakalanarak, haklarında gerekli yasal işlem başlatıldı.