Çiğdem Yılmaz

Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde dün Sabah hareketli saatler yaşandı. Bayrampaşa Vatan Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yerleşkesinin C kapısının önünde dün sabah saat 09.45 sıralarında çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında iki kadın terörist tarafından iki el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı. Atılan el bombaları patlamazken, burada görevli polisler, teröristlere karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından biri yaralı, iki teröristler, Bayrampaşa Merkez Park Taksi’ye ait 34 TEV 90 plakalı Bekir Çerezci’nin kullandığı bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Yakındaki Gazi Sokak’ta inen saldırganlar kaçmaya başladı. Polisin helikopter ve çok sayıda polis ekibiyle yaptığı takip sonucu Bayrampaşa Gazi Sokak’ta bir apartmana saklandıkları tespit edilen iki saldırgana müdahale etmek için önce çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri apartmana operasyon düzenledi. Silah ve gaz bombası kullanılan, yaklaşık 2,5 saat süren müdahalenin ardından iki kadın terörist ölü ele geçirildi. İki saldırganın terör örgütü DHKP-C üyesi Çiğdem Yakşi (27) ve Berna Yılmaz (27) olduğu belirlendi. Yakşi ve Yılmaz’ın cenazeleri, yaklaşık 4,5 saatlik incelemenin ardından binadan çıkarılarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

2 polis hafif yaralandı

Operasyonda iki polis memuru yaralandı. İstanbul Valisi Vasip Şahin’in verdiği bilgiye göre bir polis memuru çevik kuvvet otobüsü içerisindeki cam kırığı nedeniyle kolundan, diğer polis memuru ise operasyon sırasında bacağından hafif yaralandı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne tedavi altına alınan polislerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Operasyon sürerken olay yerine gelerek bilgi alan Vasip Şahin ise, şu açıklamayı yaptı: “Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait olduğu konusunda detaylı inceleme ve çalışmalarını devam ettiriyor. Etkisiz hale getirilen iki teröristin dışında olaya karışan başka kimse bulunup bulunmadığı, buna destek olunup olunmadığı gibi konularda detaylı incelemeler de sürüyor.”

Örgüte 4 gözaltı

Öte yandan İstanbul’da akşam saatlerine düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP/C’nin sözde bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Hüseyin K.’nın da aralarında yer aldığı 4 kişi yakalandı. Sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı öğrenilen Hüseyin K. hakkında kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası bulunuyor. 

Saldırı anı güvenlik kamerasında

Saldırı anı bölgedeki güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kadın saldırgandan birinin çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında uzun namlulu silahla ateş açtığı, diğerinin el bombası attıktan sonra tabancayla ateş ettiği görülüyor.

Pankart açmıştı

Berna Yılmaz 14 Mart 2010’da dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı “Roman Vatandaşlarımız ile Buluşuyoruz” toplantısında, “Parasız eğitim istiyoruz” pankartı açmış gözaltına alınmıştı. 19 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yılmaz, “terör örgütü üyeliği”nden 8 yıl 5 ay 20 gün hapis cezası aldı.

Dosya Yargıtay’da iken Yılmaz 2013’te “terör örgütü üyeliği”nden bir kez daha tutuklandı.

Kıbrıs doğumlu

Yılmaz’ın Kıbrıs’ta doğduğu ve daha sonra Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Yılmaz’ın ailesinin deKKTC Ağırdağ’da yaşadığı belirtildi.

Canlı bomba kaydı var

Çiğdem Yakşi ise 2014’te canlı bomba olduğu iddiasıyla aranıyordu. 30 Mart seçimleri öncesinde DHKP-C’nin kanlı eylem hazırlığında olduğu, Yakşi ve Selda Karataş adlı eylemcilerin canlı bomba olacakları gerekçesiyle her yerde arandıkları ortaya çıkmıştı. Bu haberlerin ardından 22 Nisan 2015’te Nurtepe’de düzenlenen operasyonda Yakşi gözaltına alındı. Tutuklanan Yakşi, 15 Ekim 2015’te tahliye edildi. Küçükarmutlu’da Dilek Doğan’ın öldüğü operasyonda aranan kişilerden birinin Yakşi olduğu da öğrenildi.

‘5 TL verip indiler’

Teröristlerin bindiği taksinin şoförü Bekir Çerezci (60), “Çevik Kuvvet’e 300 metre mesafede, müşteri gibi taksiye bindiler. Gazi Mahallesi’ne gitmek istediklerini söylediler ancak çok yakındaki Gazi Sokak’a geldiğimizde 5 lira verip indiler. Hiçbir şey fark etmedim. Arkamdan polis ekiplerinin geldiğini görünce araçtan indim” dedi. (Milliyet)