Muş'un Varto ilçesinde elinde roketiyle kazdığı hendekler arkasında poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen terörist, yaralı olarak ele geçirildi.

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde Varto ilcesinde sözde özerklik ilan eden PKK terör örgütü militanlarından elinde roketiyle kazdığı hendekler arkasında poz veren ve emniyet güçlerine roketli saldırı düzenleyen şahıs, 17 Eylül'de başlayan "Şehit Binbaşı Aslan Kulaksız"ın adı verilen operasyonda yaralı olarak ele geçirildi. 16 Ağustos 2015'de sözde Varto özyönetim ilanında yapılan operasyonda 6 terörist ölü, 1 terörist yaralı ve 1 terörist de sağ olarak silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte yakalanmıştı.

Yaralı ele geçirilen teröristin örgütün sözde halkla ilişkiler Varto sorumlusu olarak görev yaptığı, her aksam köylere giderek silahlı propaganda yaptığı, köy komiteleri kurulması için halkı zorladığı, bölgede kandırdığı gençlerle sürekli olarak yol kesme eylemleri yaptığı, on çocuklu bir ailede büyüdüğü ve bir terörist cenazesinde iken örgüte katıldığı öğrenildi. Teröristin yakalanması ise diğer teröristler arasında büyük bir şok etkisi yarattı. Telsiz konuşmalarında bazı gruplar buna inanmak istemeyerek, defalarca teyit görüşmeleri yaptı.

Varto ve civarındaki bölgede halkı isyana çağırarak bu konuda yoğun baskı yapan eli kanlı roketçinin çabalarının boşa çıkmasından dolayı halka karşı sert bir tutum sergilediği belirtildi. Varto halkı büyük bir beladan kurtulduklarını belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin" dedi.