Lefkoşa - Gazimağusa eski ana yolu üzerinde bulunan Tuzla Kavşağı'nda meydana gelen kaza sonucunda 2,5 yaşındaki Doğa Çiçek'in ölümüyle tüm ülkeyi isyan ettiren olayın tartışmaları ve şikayetler sürüyor.

Gündem Kıbrıs'ın gündeme getirdiği elim kazanın gerçekleştiği noktadaki yol güvenliğinin olmayışı haberinin yankıları halen daha sürerken, bugün bir açıklama ve bir dilekçe de aynı yol üzerinde bulunan Halken Yaşam Sitesi'nin direktörlerinden yapıldı.

Halken Şirketi adına açıklamada bulunan Direktör Erhun Şahali, "Bu durum Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı yetkilileri ile yüzyüze yapılan pek çok görüşmede sözlü olarak defalarca iletilmiştir." dedi.

Şahali açıklamasında, "Başka can kayıplarının yaşanmaması için Gazimağusa Belediyesi'ni, Gazimağusa Kaymakamlığı'nı ve Karayolları Dairesi'ni bir kez daha acilen göreve çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Halken İnşaat Direktörü Erhun Şahali'in açıklaması şöyle:

"Bu yolda daha önce de yaşanan ve ölümle ya da yaralanmayla sonuçlanan kazalar yol güvenliğiyle ilgili acil önlemler alınması gerekliliğini ortaya çıkarmıştı.

Bu durum Gazimağusa Belediyesi ve Gazimağusa Kaymakamlığı yetkilileri ile yüzyüze yapılan pek çok görüşmede sözlü olarak defalarca iletilmiştir. 05/02/2015 tarhinde Gazimağusa Kaymakamlığı’nda yapılan yine böyle bir görüşmede Sayın Kaymakamın bizzat ricası üzerine konu o anda el yazısıyla yazıya dökülerek görmüş olduğunuz dilekçe Kaymakama sunulmuştur.

Bölgede ikamet eden Halken Yenikent Evleri sakinlerinin de kendi aralarında imza toplayıp yetkili mercilere defalarca talepde bulunduğu ve bölgedeki kaza riskini ciddiyetle anlattığı da tarafımızca bilinmektedir. Ancak birçok talep ve dilekçeye rağmen görevini yerine getirmeyen yetkililer bu kazaya göz göre göre davetiye çıkarmışlardır.

Ne acıdır ki bu saatten sonra yetkililerin atacağı adımlar gideni geri getirmeycektir ancak başka can kayıplarının yaşanmaması için Gazimağusa Belediyesi'ni, Gazimağusa Kaymakamlığı'nı ve Karayolları Dairesi'ni bir kez daha acilen göreve çağırıyoruz."

dlkce.jpg