ABD Başkanı Obama, Kıbrıslı Rum Lider Anastsiadis’e gönderdiği kuruluş yıldönümü mesajında “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığını sürdürmesi yerine, iki bölgeli ve iki toplumlu federal çözümle yeni bir yapının kurulmasına tam destek verdi. Obama, Anastasiadis’e şimdikinden daha büyük bölgesel işbirliği olanaklarının önünün açılması, için Kıbrıs sorununun çözümünün şart olduğunu da söyledi.

Obama’nın Anastasiadis’e gönderdiği mesaj, tıpkı efsanevi seçim sloganı CHANGE (değişim) vurgularıyla dolu.

Obama, Anastasiadis’e “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin kuruluş yıldönümü nedeniyle gönderdiği mesajda “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin varlığını sürdürmesine ilişkin tek kelime etmeyerek değişim mesajı verdi.

Obama mesajında, iki bölgeli iki toplumlu yeni federal bir yapının kurulması için ürütülen müzakerelerde çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “büyük bölgesel işbirlikleri için Kıbrıs sorununun çözümü gereklidir” dedi. Obama, Kıbrıs’ta iki bölgeli iki toplumlu federal bir çözümün erişilebilir bir hedef olduğuna da vurgu yaptı.

Kıbrıs sorununun federal yeni bir yapı kurularak çözümlenmesinin gerekliğini vurgulayan ABD Başkanı, iki bölgeli ve iki toplumlu bir çözümle Kıbrıs’ın geleceğinin daha parlak olacağını belirtti.

”1 Ekim “Bağımsızlık Günü” dolayısıyla “Kıbrıs Cumhuriyeti” Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis’e gönderdiği mesajda ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin Kıbrıs sorununa iki bölgeli iki toplumlu federal bir çözüm bulunması amacıyla harcanan çabaları desteklediğini belirtti.