Gamze Pir Baykur

Mağusa’da İlker Özisfendiyar’a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen “Öz Vip Lounge” isimli işyerini kundakladıkları ve 150 bin TL kasti hasara uğrattıkları gerekçesiyle 26 Şubat tarihinde tutuklanan zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak, tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kasti hasar” ve “Kundaklama” meselesiyle ilgili olarak dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak, geniş çaplı yürütülen tahkikatın selameti açısından 8’er gün daha poliste tutuklu kalacaklar.

Sonuçlar bekleniyor…

Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 26 Şubat tarihinde saat 04:00 raddelerinde Mağusa’da Uluçam yolunda bulunan Döveç Elit Apartmanının zemin katında İlker Özisfendiyar’a ait olan ve henüz faaliyete geçmeyen “Öz Vip Lounge” isimli işyerinin ana giriş kapısının maskeli 2 erkek şahıs tarafından zorlanarak içeriye girildiğini ve içerideki eşyaların üzerine yanıcı madde dökülerek yakılmak suretiyle kundaklandığını anımsattı. Ayni gün saat 05:00’de zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın tespit edildiğini belirten Karagil, zanlılardan açık ifade alındığını söyledi. Zanlıların tasarrufunda bulunan cep telefonları ile ilgili olarak GSM şirketlerine gerekli yazışmaların yapıldığını ve telefon dökümlerinin beklendiğini belirten Karagil, zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak’ın cep telefonlarının emare alınarak gerekli incelemelerin yapılabilmesi için PGM Data İnceleme Şubesi’ne, olay yerinden alınan emarelerin ise Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini söyleyerek sonuçları beklediklerini ifade etti. Karagil, ayni gün olay yerindeki kamera kayıtları incelendiğinde konu iş yerini kundaklayan 2 erkek şahıstan bir tanesinin fiziksel yapı olarak zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak’a benzediğinin görüldüğünü söyledi.

Telefon dökümlerinden yalan söyledikleri ortaya çıktı…

Zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın 26 Şubat tarihinde Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak aleyhlerine 3’er günlük tutukluluk süresi temin ettiklerini anımsatan Polis Memuru Hasan Karagil, temin edilen 3 günlük süre içerisinde 9 kişiden ifade aldıklarını ve ifadesi alınacak kişilerin olduğunu, 15 iş yerinden alınan kamera görüntülerinin bir kısmının incelendiğini bir kısmının ise incelenmesine devam edildiğini açıkladı. Zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak’ın gönüllü ifade verdiğini söyleyen Karagil, verdikleri ifadelerinde 25 Şubat tarihinde saat 23:00 raddelerinde evlerine gidip sabaha kadar uyuduklarını, dışarıya çıkmadıklarını ve kimseyle görüşüp konuşmadıklarını belirtmelerine rağmen temin edilen telefon dökümlerinden zanlı Ömer Ocak’ın olaydan önce Hüseyin Acar ile telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Ayni gün Hüseyin Acar’ın da tespit edilerek tutuklandığını belirten Karagil, Acar’ın da gönüllü ifade vererek ifadesinde olay günü saat 02:00-07:30 saatleri arasında kız arkadaşının evinde olduğunu belirttiğini söyledi. Karagil, Acar’ın kız arkadaşından yapılan sorgulamada ise kız arkadaşının, Acar’ın saat 03:00 raddelerinde evden ayrıldığını ve saat 04:00’ten sonra eve geri geldiğini belirttiğini söyledi. Acar’ın evinde yapılan ilk aramada bir adet kar maskesi, ikinci aramada ise olayda giydiği düşünülen kapüşonlu spor kıyafet bulunarak emare alındığını belirten Karagil, gerekli incelemelerin yapılabilmesi için emareleri Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderdiklerini söyledi.

Olay yerine gitmede kullanıldığına inanılan araba emare alındı…

Polis Memuru Hasan Karagil, ayrıca Hüseyin Acar’ın olay gecesi kaldığını iddia ettiği kız arkadaşının evinin bulunduğu çevredeki kamera kayıtlarının incelendiğini ifade ederek, yapılan incelemede Acar’ı saat 03:10 raddelerinde Honda Fit marka bir aracın aldığını ve ayni aracın Acar’ı saat 04:20 raddelerinde geri getirdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Yapılan araştırmada zanlı Ali Ocak ile Ömer Ocak’ın, zanlı Yaşar Ocak’ın nikahsız yaşadığı eşine ait Honda Fit marka aracı yaklaşık bir haftadır kullandıklarını tespit ettiklerini belirten Karagil, konu aracın emare alındığını ve ilk nazarda yapılan incelemede kamera görüntülerinde görülen araçla uyum sağladığını tespit ettiklerini açıkladı.

Müştekinin, zanlılar hakkında poliste şikayeti olduğu ortaya çıktı…

Polis Memuru Hasan Karagil, müşteki İlker Özisfendiyar’ın verdiği ifadesinde zanlılardan şüphelendiğini beyan ettiğini belirterek, polis kayıtlarından yapılan incelemede de müşteki Özisfendiyar’ın 2 Şubat 2016 tarihinde zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın kendisinden para talep etmesinden dolayı poliste şikayeti bulunduğunun tespit edildiğini açıkladı. Karagil, yürütülen tahkikatın ciddi ve geniş çaplı bir tahkikat olduğunu belirterek her 3 zanlının tutukluluk süresinin 8’er gün daha uzatılmasını talep etti.

8’er gün daha…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Yaşar Ocak, Ali Ocak ve Ömer Ocak’ın tahkikat maksatları bakımından 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.