Evrim Kamalı

Ercan Havaalanı’ndan ülkemize giriş yapmak isteyen zanlı Hasan Öçalan’ın valizinde uyuşturucu ve cinsel gücü artırıcı haplar bulunması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Zanlı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede Polis Çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut, zanlı Hasan Öçalan’ın 14 Ekim saat 08.00 raddelerinde Ercan Havaalanı’ndan KKTC’ye giriş yapmak istediği esnada yapılan kontrolde, valizi içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu olan 10 gram 519 miligram madde ile cinsel gücü artırıcı Kamagra marka 23 paket jel ve 4 adet hap bulunduğunu söyledi.

Polis Çavuşu, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydetti ve KKTC vatandaşı olan zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, 10 bin TL nakit teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücut etmesi koşuluyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.