Evrim Kamalı

Haspolat'ta aynı lojmanda kalmakta olduğu oda arkadaşı Abdul Latif’e ait paraları çalan zanlı Hasan Karataş tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ercan Kunduracı, huzurda bulunan zanlı Hasan Karataş’ın 26 Ocak tarihinde, 20.00 - 21.00 saatleri arasında, oda arkadaşı Abdul Latif’e ait olup yatak alında muhafaza ettiği 5 bin 250 TL ve 4 bin Euro nakit parayı çaldığını söyledi. 

Paranın bir kısmını iade etmiş

Zanlının mesele ile ilgili gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve çalmış olduğu paraların bir kısmı olan 2 bin 300 TL ile 2 bin 200 Euro nakit parayı teslim ettiğini kaydeden Kunduracı, halen daha aranmakta olan 2 bin 950 TL ve bin 800 Euro’nun olduğunu belirterek soruşturmanın devam ettiğini belirtti ve zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Paraları toprağa gömdüm, eksik yok!”

Söz alan zanlı çaldığı paraları ellemeden poşete koyup toprak altına gömdüğünü ve daha sonra polise teslim ettiğini eksik para olmadığını söyledi.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadet ve beyanları değerlendirdiğini ve olayın aydınlatılabilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdiğini açıkladı.