Boğazköy’de Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 9 kök hintkeneviri bitkisi ele geçirildi

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi tarafından önceki gün Boğazköy’de bir eve yapılan operasyonda 9 ayrı saksıda ekili hintkeneviri bitkisi ele geçirildi. KKTC’de öğrenci olarak kalan ve soruşturma amaçlı gözaltına alınan Serdar Volkan Yılmaz, dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Metin Düzener mahkemede verdiği ifadesinde, Serdar Volkan Yılmaz’ın Boğazköy’de kaldığı eve saat 17.30-18.10 saatleri arasında mahkeme emri ile arama yapıldığını anlattı. Metin Düzener, zanlı Serdar Volkan Yılmaz’a ait evin yatak odasında yapılan aramada pencerenin dışında bulunan 2 adet farklı saksı içinde boyları 15 cm uzunluğunda 2 kök hintkeneviri ele geçirdiklerini söyledi.

Polis çavuşu evin diğer odalarında yapılan aramada uyuşturucu için kullanıldığına inanılan 1 adet plastik kutu, farklı markalarda çiçek toprağı ve vitamin bulduklarını kaydetti. Düzener, evde aramaların devamında ise damda 7 adet saksı ve 7 kök boyları 15 cm hintkeneviri daha bularak emare aldıklarını ifade etti. Polis çavuşu Metin Düzener, soruşturmanın devam ettiğini ve alınması gereken ifadelerin olduğunu söyleyerek zanlı Serdar Volkan Yılmaz’ın 3 gün daha soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında, polisin Serdar Volkan Yılmaz aleyhine başlattığı soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs Sözcü