Gündem Kıbrıs Özel

Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yaşandığı söylenen ödeme krizinin gerçek nedeni belli oldu.

Sabah saatlerinde Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde yaşandığı söylenen ödeme kriziyle ilgili olarak hastanede temizlik işlerini üstlenen ilgili taşeron firma Gündem Kıbrıs Haber Merkezi'ne ulaşarak olayın esas nedenini açıkladı.

BAKANLAR KURULU'NUN ONAYI GECİKTİ

Yaşanan sıkıntıyla ilgili olarak kısa sürede Gündem Kıbrıs'a ulaşarak konuyla ilgili bilgilendirmede bulunan firma yetkilileri Sağlık Bakanlığı ile firma arasındaki sözleşmenin 31 Mart'ta tamamlandığını söyledi. MİK tarafından geciken ihalenin kararının da geç alınarak yeni sözleşmenin de yaşanan hükümet değişikliği sebebiyle imzalanmasının 1 ay sarktığını vurguladı. Yaşanan aksaklığın ardından yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Sağlık Bakanlığı ile firma arasındaki yeni sözleşmenin daha geçtiğimiz gün imzalanabildiği ve bu sözleşmenin Bakanlar Kurulu'nun onayının gecikmesiyle birlikte ödemelerde sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

ŞİRKET ÖDEMEYİ İKİ AYDIR KENDİ KAYNAKLARIYLA YAPIYOR

Hükümet kaynaklı sıkıntıdan dolayı iki aydır devlet ödemesi alınamadığını aktaran taşeron firma yetkilileri bu süre zarfında çalışanların sosyal sigorta yatırımlarının kendi kaynaklarıyla yaptıklarına da dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle irtibat halinde olan firma yetkilileri Bakanlar Kurulu'ndaki onayın ardından hükümet tarafından yapılan ödemeyle sıkıntının aşılacağını aktardı. 

TÜM TAŞERON FİRMALAR DA AYNI SIKINTIYI YAŞIYOR

Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede sadece Gazimağusa Devlet Hastanesi'nde bu tarz sıkıntıların yaşanmadığı, ihale sonucu devlet kurum ve kuruluşlarında iş alan bütün firmaların aynı sıkıntı içerisinde olduğu kaydedildi.

Bakanlar Kurulu'nun yarınki olası toplantısının ardından çıkacak karar ile önümüzdeki hafta içerisinde Maliye Bakanlığı tarafından ödeme emrinin verileceği ve yaşanan sıkıntı aşılacağı öğrenildi.