Rana Sarro

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG), 14 Haziran’da yapılacak 25. olağanüstü kurultayına aday olan Yaşar Oduncuoğlu, seçime sayılı günler kala Detay’a konuştu.

Genel başkanlığa 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG eski Genel Başkanlarından Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra aday olan Oduncuoğlu, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

30 yıldan beridir Gaziveren Ocak Başkanlığı’nı yürüten Yaşar Oduncuoğlu, “Görüşlerim doğrultusunda tabanı temsil etmeye devam edeceğim” dedi.

“TEMELLER ÇATIRDADI, TABAN YIKILIYOR”

Parti içerisinde, yerel seçimde Mağusa ve Girne bölgelerinde bazı olumsuzluklar yaşandığını; en güzide belediyelerinin kaybedildiğini belirten Oduncuoğlu, “yıllardır seçtiklerimiz ne tabana, ne kadrolara güven vermedi. Tavan kısmı bir başkan arayışına girdiler. Ama yalnız tavan değil evin temelleri çoktan çatırdadı. Yani bina yıkılıyor, onlar tavanı tamir etmeye çalışıyorlar. Senelerdir aynı hamam aynı tas gidiyorlar” diye konuştu.

“SİBEL SİBER PARTİ İÇİNDEN BALTALANDI”

Parti kadrolarının dağılması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin ciddi bir başarısızlıkla kaybedildiğini işaret eden Oduncuoğlu, CTP adayı olan ve sevilen bir kişi olan Sibel Siber’in parti içerisinden baltalandığını ve Lefkoşa gibi kendi evi olan bir yerde dahi seçilmediğini söyledi.

“BG ÇIKTI, ONLARI DOYURAYIM DERKEN…”

Oduncuoğlu, “2003 yılından beri, bir Birleşik Güçler yaptılar, gerçi aramıza kaliteli insanlar da girdi ama parti çıkarcılarla doldu. Onları doyurayım derken, bizi unuttular. Yani kısaca partiyi hormonladılar. Biz rahmetli Naci ile bu işe girdiğimizde, bu partiyi KKTC’nin özlediği bir parti yapacağız dediler. Ama olan oldu torba doldu” diye konuştu.

“TABAN İLE TAVANIN BİRLEŞMESİ İÇİN ADAYIM”

Parti tabanının artık bezdiğini ve kendisinin taban ile tavanın birleşmesi için aday olduğunu belirten Yaşar Oduncuoğlu, seçilmesi halinde gelecek kurultayda parti içerisinden bir genci başkan adayı olarak kendisinin kürsüye çıkaracağının da sözünü verdi.

“TALAT DA BEN DE AÇIK KALP AMELİYATI GEÇİRDİK”

Esas gayesinin partinin gençliğe emanet edilmesi olduğunu da vurgulayan Yaşar Oduncuoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk, koca Türkiye Cumhuriyetini emanet etti. Bizim bir partiyi gençliğe emanet edemiyorlar. Nedir yahu, hepsimizin içi geçti. Gerek yoktu bizim gibi içi geçmişler, hala daha parti başkanlığına aday olsun. Sayın Talat da açık kalp ameliyatı oldu, ben de açık kalp ameliyatı oldum. Bunda gizlenecek bir şey yok. Bizlere gerek yoktu, içlerinden yetenekli bir genci elinden tutup parti başkanlığına getireceklerdi. Gençlerimiz el ele versin, bir aday çıkarsın ve bu partiyi toparlasın. Parti toparlanacak, birlik, beraberlik olacak ve tabanla tavan birlikte hareket edecek. Bunun başka yolu yok” dedi.

“PARTİYE FAZLA KÂĞIT HARCATMASIN, ADAYLIKTAN ÇEKİLSİN”

Bazı kesimler adaylıktan çekilmem için bana haber gönderiyorlar. Girne’den ismini açıklamak istemediğim bir şahıs, “Yaşar Oduncuoğlu’na söyle, partiye fazla kâğıt harcatmasın, adaylıktan çekilsin’ diye bana haber gönderdi. İnsanlar kâğıda kadar düştüler. Partinin harcadığı kağıda kadar düştüler” diye konuştu.