Özge Kizir

Siber’e yapılan haksızlıklara tepki olarak adaylığını koyduğunu belirten Oduncuoğlu, Talat’ın başkan seçilmesiyle partiye yarar değil zarar getireceğini savundu.

Talat’ın aday olması için baskı yapıldığını ifade eden Oduncuoğlu, alınan karara saygı gösterdiğini ifade etti. 

Bazı kimselerce hor görüldüğünü söyleyen Oduncuoğlu, “beni hor görenler var. Ben genç bir milletvekilinin aday olmasını isterdim ama gençleri maalesef susturuyorlar” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG) 14 Haziran’da yapılacak olan 25. Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkanlığa ve parti meclisine aday olmak için başvuru süresinin dolmasına saatler kala sürpriz bir isim, aday olduğunu açıkladı. 2. Cumhurbaşkanı ve CTP-BG eski Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın tek aday olacağı düşünülürken, CTP Gaziveren Örgüt Başkanı Yaşar Oduncuoğlu adaylık başvurusunda bulundu. Güzelyurt Bölgesi’nden parti kadrolarında yer almış bir isim olarak adaylık başvurusunda bulunan Oduncuoğlu, adaylığını Genel başkan Sibel Siber’e yapılan haksızlıklara tepki olarak koyduğunu belirtti. Oduncuoğlu, “Genel başkana yapılan haksızlıklara tepki olarak adaylığımı koydum. Genel başkanı çok hırpaladılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bazı kesimler Sibel Siber’in çalışmayarak düşük oy almasına sebep oldular” dedi.

“Talat’ın aday olması için bu konunun üzerine gittiler”

Bu olumsuzlukların yaşanmasından dolayı genel başkanın kendisini suçlu gördüğünü ifade eden Oduncuoğlu, “Bu çevrede olumsuzlukların yaşanmasıyla genel başkan da kendini suçlu gördü. Böyle olunca Kurultaya gitmek kaçınılmaz oldu. Bunlar bunu yaparken Mehmet Ali Talat’a da bir baskı oluştu. Talat’ın aday olması için bu konunun üzerine gittiler” şeklinde konuştu. Oduncuoğlu, alınan kararlara saygı gösterdiğini ifade etti.

“Delegenin önünü açtım”

Talat’ın başkan seçilmesinin partiye yarar değil zarar getireceğini savunan Oduncuoğlu, “Kurultayı parti meclisine dahil ederek partiye yarar değil zarar getirecektir.  Ben 70 yaşındayım ve uzun zamandan beri ocak başkanlığını yürütmekteyim. Bazı şeylerin değişmesi için delegenin önünü açtım” dedi. 

“Beni bazıları hor görmeye başladı”

CTP’de düzensizliklerin yaşandığına dikkat çeken Oduncuoğlu, partide düzensizliklerin üzerine gideceğini vurguladı.  Parti meclisinde alınan kararların tabana yansıtılmadığını belirten Oduncuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Parti meclisinde alınan kararlardan tabanın haberi yok. Olacağına da inanmıyorum. Belki beni bazıları hor görmeye başladı ama elimden geleni yapacağım. Ben genç bir milletvekilinin aday olmasını isterdim ama onları maalesef susturuyorlar. Ben adaylığa delegenin önünü açmak için girdim.”