Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Devlet Hastanesi Poliklinik Kliniği bölümünde dün sabah üzücü bir olay meydana geldi. Muayene ettiği 2 yaşındaki çocuğun babasının kendisine müdahale etmesi nedeni ile babayı odadan dışarı çıkarmaya çalışan çocuk doktoru Dr Umut Altunç saldırıya uğradı.

Edinilen bilgiye göre dün sabah saatlerinde hastanenin poliklinik bölümünde 2 yaşındaki bir hastayı muayene eden Dr Umut Altunç, çocuğun babası Mustafa Sallakoğlu’nun  kendisine müdahale ettiği gerekçesi ile odadan  dışarı çıkardı. Umut Altunç kapıyı kapamaya çalıştığı esnada, Mustafa Sallakoğlu’nun da kapıyı zorlayıp hızla itmesi üzerine Dr Umut Altunç başına darbe aldı. Olay sonrası Altunç’un şikayetçi olması üzerine Mustafa Sallakoğlu isimli vatandaş polis tarafından tutuklandı.

Dışarı çıkması için uyardım

Dr Umut Altunç, sorulara yanıt vermekten kaçınırken, “Muayene sırasında yüksek ses ile müdahale ettiği için kendisini önce uyarıp sonra dışarı çıkardığım esnada kapıyı zorlaması üzerine böyle bir olay yaşanadı” demekle yetindi.

Aykut Üretici: İnsan sağlığı için çalışıyoruz

Diyalog muhabirine olay ile ilgili konuşan Gazimağusa Devlet Hastanesi başhekimi Dr Aykut Üretici ise, hastanede görevli doktor Umut Altunç’un bir hasta yakını tarafından darp edilmek istendiğini söyledi. Olayın polise intikal ettiğini aktaran Üretici, “doktorumuz konu şahıstan şikayetçidir” dedi. Olayı kınadıklarını ifade eden Üretici, kendilerinin sağlık çalışanı olduğunu söyleyerek, vatandaşların ufak aksaklıklara karşı biraz esnek davranmasını istedi. “sonuç itibarı ile bizler insan sağlığı için çalışan kişileriz” şeklinde konuşan Üretici, olay karşısında oldukça üzgün olduklarını kaydetti.