Eşini ve kayınvalidesini tehdit edip, darp etmek suçlarından yargılanan sanık Öcal Ayata hakkındaki karar dün Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu’nun baktığı davada açıklandı.

Kamalı Haber

Lefkoşa’da 2014 yılı içerisinde ailevi nedenlerden dolayı çıkan tartışmalarda iki kez eşini, bir kez de kayınvalidesini darp eden, eşinin telefonuna zarar veren sanık Öcal Ayata dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde “Şiddet tehdidi”, “Kasti kasar” ve “Darp” suçlarından yargılanarak mahkûm edildi. 

Kayınvalidesini de dövdü

Sanık hakkında verilen kararı açıklayan Kıdemli Yargıç Avcıoğlu, sanığın benzeri suçlardan dava dosyası bulunduğunu, kayınbiraderi olan Ercan Nurdal ile birçok kez polislik olduklarını, yine sanığın ailevi sorunlardan dolayı tartıştığı eşi ve kayınvalidesini darp ettiğini belirtti. Yargıç, sanığın ayrıca eşinin telefonuna zarar verdiğini açıkladı. Sanık hakkında karar verirken tüm hususları değerlendirdiklerini ifade eden Avcıoğlu, sanığın “özür dileyip” pişman olduğunu belirttiğini söyledi. Yargıç, ancak sanığın benzer suçlardan sabıkası olmasını ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiğini belirterek, sanığı mahkûm olduğu davalardan 6 ay hapse mahkûm ettiğini açıkladı.