Eski Başbakanlardan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olma konusunda henüz bir karar veremediğini söyleyerek “şimdilik yüzde 50-50 bir düşüncem var” dedi.

Küçük ‘adaylığı neden düşündüğü’ konusuna da açıklık getirerek, “sırf Eroğlu’na zarar vermek için değil, kendimi test etmek isterim” şeklinde konuştu.

Genel seçimler öncesinde yapılan kamuoyu araştırmalarında kazanacağı yönünde güvence aldığını, ancak seçim sonuçlarının farklı çıktığını belirten İrsen Küçük, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması ve oylarının yükselmesi halinde daha net bir yargılama yapabileceğini ima etti.

Eroğlu’na öfkeli

Kıbrıs TV’de Hasan Hastürer’in programına konuk olan İrsen Küçük, Başbakanlığı döneminde ‘Eroğlu’nun kontrol ettiği, yani emanetçi olmadığını’ söyledi.

Eroğlu ile ilişkilerin iyi olmamasında Ankara’nın payı olmadığını söyleyen Küçük “ama özellikle 2009’da hükümetin başı derviş Bey iken Ankara’nın memnuniyetsizliği vardı, çünkü söz veriyor ama yapmıyordu” dedi.

Eroğlu’nun kurultay döneminde sahaya erken indiğini ve Anayasal suç işlediğini savunan İrsen Küçük, Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olması gerektiğini belirtti. Küçük bu konuda medyadan şikayet ederek “tuhafıma giden basın da bu işin üstüne gitmedi” dedi.

Sibel Siber’in, Eroğlu sayesinde Başbakanlık yaptığını savunan Küçük “Ama şimdi kendine de rakip oldu” diyerek ilginç bir iddiada bulundu.

UBP içinde bir kanadın Eroğlu’nun desteklenmesine karşı çıktığını iddia eden Küçük “bunlar benimle temas halindedir. Eroğlu’nun henüz adaylığını açıklamamış olmasının bir sebebi de budur” dedi.

DP iki başlı

Ulaştırma eski Bakanı Ahmet Kaşif’in, UBP’den, DP’ye geçmesini değerlendiren İrsen Küçük “Kaşif zaten DP’liydi” dedi.

İrsen Küçük, Hasan Taçoy konusunda ise “O UBP’den hiç kopmayacak gibiydi ama sonra koptu” diyerek, DP’nin şu an iki başlı olduğunu savundu. Küçük’e göre DP’nin bir tarafında Serdar Denktaş, öteki tarafında ise Hasan Taçoy var.