Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü,  Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  Genel Başkanı Tahir Gökçebel’in Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde eğitim gören öğrenciler ve velileri hedef alarak “İlahiyat Koleji adı altında geleceğin canlı bombalarının yetiştiğini” iddia ettiğini savunarak, , “İçerisinde biriktirdiği kin ve nefreti adeta kusmuştur” dedi.

“Hiç kimse bir diğerinin, kişilik haklarına saldırma, ötekileştirme, hedef gösterme, aşağılama ve suçlama hakkına sahip değildir” diyen Fahrettin Öğdü, “Tahir Gökçebel’in açıklamaları insani prensiplerle taban tabana zıttır ve açık bir tahriktir. Cumhurbaşkanlığı’nı, Başbakanlık’ı, Meclis’i, ilgili kurum ve yetkilileri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öğdü yaptığı yazılı açıklamada özetle şöyle dedi:

“Söz edilen Öğretmenler Sendikasının, Hala Sultan İlahiyat kolejinde eğitim gören yavrularımızla ilgili yaptığı alçakça açıklamayı aynı seviyede cevaplamaktan utanç duyuyoruz.”

Tahir Gökçebel’e seslenerek, İlahiyat Koleji’ndeki çocuklara ders veren öğretmenlerin KTOEÖS üyesi olduğunu ifade eden Öğdü, “Biz bu çocukları bu öğretmenlere emanet ettik.  Çocuklarımızın üzerinde kirli oyunlar peşinde misiniz?  Bildiğiniz şeyleri halkımızla,  velilerle açıkça paylaşın. Lafı eveleyip gevelemeyin” şeklinde devam etti.

Öğdü, “Tahir Gökçebel’e soruyoruz. Uyuşturucu ve alkolün ilk/ortaokullara kadar inmesini neden dert etmiyorsunuz.  Okul bahçelerinde çocuklarımız komaya giriyor, vicdanınız hiç mi sızlamıyor? KKTC’de dibe vuran eğitimi kamuoyu sorgular hale geldi, yüzün hiç mi kızarmıyor?  Kin ve nefretle yoğrulmuş bu zihniyetin hakim olduğu eğitim sistemi içerisine çocuklarımızı dahil etmekten korktuğumuzu Sayın Milli Eğitim Bakanı’na açıkça belirtiyor ve Milli Eğitim Bakanlığını göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emniyet teşkilatının ve Savcılığın bu haberleri göz ardı etmeyip, haberi ihbar kabul ederek  Gökçebel  ve iddialarıyla ilgili gerekli yasal takibatı başlatacağına inandıklarını belirten Öğdü, konunun yasal takipçisi olacaklarını vurguladı.