Kubilay KURÇER 

Hem kendisi, hem annesi kanser.. Ancak cezalı durumda olduğu için, Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan annesini görmeye gelemiyor. Acılı baba Bilal Budak, yetkililere, oğlunun annesini görebilmesi için yardım çağrısında bulundu. 

İsmi Bilal Budak, KKTC vatandaşı. Kıbrıs’ta yaşıyor. Kuzey Kıbrıs’a geldiğinde oğlu Mustafa Budak henüz 6 yaşındaydı. Büyüdü, askere gitti. Evlendi derken KKTC’den cezalı durumda çıkarak İstanbul’a yerleşti. Hiç beklenmedik bir haber aldı baba Bilal Budak, oğlu Mustafa Budak kanser olmuştu. Aksi gibi eşi Nezihat Budak da kanser hastalığına yakalanmıştı. Ancak Mustafa Budak, annesinin kanser olduğunu bilmiyordu. Sonunda o da annesinin kanser olduğunu öğrendi. 

Mustafa Budak, hasta olan annesini görmek için babasından yardım istedi. Cezalı durumda olduğu için KKTC’ye gelebilmesi için baba Bilal Budak, hemen girişimlerde bulundu. Oğlunun, kanser hastası olan annesini görebilmesi için KKTC’ye gelebilmesi konusunda yetkililerden yardım istedi. Ancak yaptığı müracaatlardan bir sonuç alamadı. 

Ada TV’den Nazmi Pınar’a yaptığı açıklamada Mustafa Budak, “2 sene önce İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’ndan oğlumun adaya dönmesi için izin istedik. Eşim de kansere yakalandı . İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oğlumun hasta olduğuna dair rapor istedi ve ‘bu rapor uygun değildir’ dedi” şeklinde konuştu. 

Kendisini üzen konunun, “Ben şimdi izin verirsem, çocuğun bir dahaki sefere aynı izini isterse veremem. O yüzden veremem” şeklindeki ifadeler olduğuna dikkati çeken Bilal Budak, devletten adalet istedi. 

Acılı baba Bilal Budak şöyle dedi: 

“Beni üzen nokta vatandaş, vatandaştır ne olursa olsun. Ben şimdi izin verirsem, bir dahaki sefere izin veremem diye izin vermediler. ‘Ben izin verirsem çocuğun ilerde bir dahaki sefere izin isterse izin veremem’ dediler. İsmini vermek istemediğim arkadaşım, birini bıçakladı, cezaevine girdi ve Türkiye’ye gitti. Fakat bir süre sonra yine KKTC’ye geldi. 

Devletten adalet istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım, oğlumu adaya getireceğim. Ben vatandaşım fakat oğlum değil. Yetkililer kendini benim yerime koysun. Sadece bir imza istiyorum, oğlumun sabıkası bile yok. Benim tek istediğim oğlum annesini görsün.”

MUSTAFA BUDAK; “KIBRIS BEN SANA NE YAPTIM”

Bu arada annesi gibi kanser hastası olan Mustafa Budak’ın, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı “Kıbrıs ben sana ne yaptım” şeklindeki açıklaması ise dikkati çekti.