Çanakkale'de 3 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulan doğuştan görme engelli Çağlar Anılır, 3 ay önce Kepez Beldesi'ndeki ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Ünitesi'ne başvurdu. İlaç tedavisi ile birlikte doku tetkikleri yapılarak uygun doku aranan Anılır'a uygun böbrek, babası Nuri Anılır'da bulundu. Yapılan hazırlıkların ardından 16 Haziran Perşembe günü 3 saat süren operasyon sonunda ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından oluşan nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyat ile baba Nuri Anılır'dan alınan böbrek, görme engelli Çağlar Anılır'a nakledildi. Naklin ardından Çağlar Anılır sağlığına kavuştu.

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Faruk Özkul, henüz diyalize başlamayan hastanın başarılı bir ameliyat ile yeni böbreğine kavuştuğunu açıkladı. Çağlar Anılır da, şöyle dedi:

"Yaklaşık 3 yıldır böbrek yetmezliği çekiyorum. Hayat kalitesini etkiliyor. Biz de organ naklinin en doğru tedavi yöntemi olduğunu öğrendik. Bunun yapılmasına karar verdik. Hocalarımızın üstün çabalarıyla bu ameliyat gerçekleştirildi. Şimdi her şey gayet iyi. Bundan sonra artık daha da iyi olacağımıza inanıyorum. Eyül ayında nişanlanmayı düşünüyorum" dedi.

Baba Nuri Anılır ise, oğluna nişan hediyesi olarak böbreğini verdiğini söyledi.