Malatya'da bir eczacı, oğluna telefon almaya gittiği telefon bayisinde adına 6 tane hat alındığını ve 3 bin 600 TL borcu olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı.

İddiaya göre, dolandırıcılar eczacı Abdulvahap Akçin adına 6 tane telefon hattı çıkarıp, bu hatlar üzerinden telefon aldılar. Durumu oğluna telefon almaya gittiği bir telefon bayisinde öğrendiğini ifade eden Akçin, "Oğluma kendi hattım üzerine telefon almak için bir telefon bayisine gittim. Telefonu beğendik, sonra orada bulunan görevli sorgumu yaparken bana "Puanınız düşük, telefon alamazsınız" dedi. Bende nedenini sordum, bana "Sizin adınıza hat görünüyor, daha öncede bu hatlar üzerine telefon almışsınız. Bu yüzden size telefon veremeyiz" dedi. Daha sonra işin aslını araştırınca her şey ortaya çıkmaya başladı. Benim adıma tam 6 tane hat alınmış ve bu hatlar üzerine de cihaz alınmış. Hatların hepsi kapatılmış, şu anda aktif olan bir hat yok" diye konuştu.

Bu süreçte kendisini şüphelendirecek bir şey yaşamadığını belirten Akçin, "Üzerime alınan bu hat ve cihazlarla ilgili bir talepte bulunmadım, herhangi bir imzamda yok. Bir anda adıma 6 hat ve birkaç tane cihaz çıktı. Konuyla alakalı ne bir tasarrufum ne de bir bilgim var" dedi.

Hatları sorgulattıktan sonra 3 bin 600 TL'ye yakın bir borç ortaya çıktığını söyleyen Akçin, "Üzüldüğüm tek nokta GSM şirketinin bize yardımcı olmaması. Borcu öğrendikten sonra ben defalarca GSM şirketini aradım, mail attım ama herhangi bir cevap gelmedi. Bugün yarın diyerek tam bir haftadır oyalıyorlar bizi" ifadelerini kullandı.

Bundan sonra adli sürecin başlayacağını belirten Akçin, "Bizim amacımız başkalarının mağdur olmasını engellemek. Durum ciddi, kimseye güven kalmamış. Kimlik olmadan hiçbir işlem olmuyor ama kimliği verdiğin zamanda bu gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Ben bu konuda gerekeni yapıp hakkımı arayacağım" şeklinde konuştu.

Oğluna telefon almaya gitti, dolandırıldığını öğrendi