İş kazalarında hayatını kaybedenlerin aileleri Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Oğlunun ölmeden önce yazdığı son mektup okunan acılı baba gözyaşlarını tutamadı.

Yakınlarını iş kazalarında kaybeden aileler tarafından oluşturulan Adalet Arayan İşçi Aileleri Platformu, Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Her ay bir araya gelen işçi aileleri, iş kazalarında kaybettikleri yakınlarının fotoğrafını Galatasaray Meydanı'na sererek üzerine karanfil bıraktı. Platformun eylemine çok sayıda aile ile eski CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal katıldı. Her ay, hayatını kaybeden bir işçinin adına yapılan açıklama bu ay ise 2014 yılında çalıştığı hastaneden kaptığı enfeksiyon nedeniyle karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu için yapıldı.

Grup adına basın açıklamasını yapan Damla Kıyak, yaşanan iş kazalarının çok fazla olmasına dikkat çekerek, "Ekim ayında en az 143, Kasım 2015'e kadar ise en az bin 461 işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. Emekçiler çalışırken de haklarını ararken de öldürülmeye devam ediyor. İş cinayetleri olmasın diye vicdan ve adalet nöbetine başladık devam ediyoruz" dedi.

Damla Kıyak daha sonra, çalıştığı hastanede geçirdiği iş kazası hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu'nun ölmeden önce yazdığı mektubu okudu. Zafer Açıkgözoğlu'nun son mektubunda, "Biliyorum ki arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi, Soma'da ölen 301 madenci gibi" ifadelerinin yer aldığını ifade eden Damla Kıyak, her ayın ilk Pazar günü Galatasaray Meydanı'nda adalet nöbeti tutmaya devam edeceklerini söyledi.

Oğlunun son mektubunun okunması esnasında alanda bulunan Zafer Açıkgözoğlu'nun babası Abdullah Açıkgözoğlu gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra söz alan acılı baba Abdullah Açıkgözoğlu, "İnanın bu çok acı oluyor. Allah kimseye vermesin bu acıyı. Ben söyleyecek bir şey bulamıyorum. Allah böyle bir acı yaşatmasın. Benim yüreğim yandı" diye konuştu. Yapılan basın açıklaması ve eylemin ardından grup sessizce dağıldı.