Nadire Bahadi

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri önceki gece aldıkları bir ihbar ışığında Mağusa’da operasyon düzenledi. Pakistan uyruklu 5 üniversite öğrencisinin bulunduğu evde yapılan aramada yaklaşık 10 gram uyuşturucu madde bulunurken, evin çeşitli yerlerinde çok sayıda içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sigara izmariti ve uyuşturucu madde öğütücüsü bulundu.  Zanlılar Mohammad Shahroze, Osama Durrani, Abdullah Amjad Basjhir, Ahmad Sher Afgan ve Ahmad Afzal dün kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçlaması ile Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme soruşturma maksatlı zanlıların 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

8 gram uyuşturucu ile 18 izmarit bulundu

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde 14 Haziran tarihinde Narkotik tarafından alınan bir bilgide Mağusa’da bulunan bir apartmanda uyuşturucu olduğunu öğrendiklerini açıkladı. Aynı gün saat 21:50 sıralarında söz konusu adrese operasyon düzenlendiğini ifade eden Kavaz, zanlıların huzurunda arama yapılarak zanlı Mohammad Shahroze’a ait oda içerisinde bulunan dolaptaki ceketin iç cebinde muhafaza edilen 7 ayrı kağıda sarılı toplam 8 gram uyuşturucu maddenin bulunduğunu açıkladı. Aynı odada bilgisayar masası çekmecesinde yapılan aramada da yaklaşık 2 gram uyuşturucu maddenin bulunduğunu söyleyen Kavaz, ayrıca oda içerisinde bulunan kül tablasında da içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 5 adet sigara izmaritinin bulunup kanıt olarak alındığını kaydetti. Zanlı Osama Durrani ve Abdullah Amjad Basjhir’e ait yatak odası içerisinde yapılan aramada kül tablası içerisinde 2 adet sigara izmariti bulunduğunu söyleyen Kavaz, komodin çekmecesi içerisinde ise içinde uyuşturucu madde kalıntısı olan öğütücünün bulunarak emare alındığını belirtti. İkametgahın oturma odasında bulunan masa üzerindeki kül tablası içerisinde de 10 adet izmaritin bulunduğunu söyleyen Kavaz, çöp içerisinde de 1 adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan sigara izmaritinin bulunduğunu anlattı. Zanlılara ait araç içerisinde de arama yapıldığını belirten Kavaz, şoför kısmında kapı kolu içerisinde metal öğütücünün bulunup kanıt olarak alındığını söyledi.

Zanlılar suçlamaları kabul etmedi

Polis memuru Mustafa Kavaz mahkemede verdiği ifadesinde zanlıların haklarındaki suçlamaları kabul etmediğini açıkladı. Suçla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Kavaz, tüm zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

2 gün tutuklu kalacaklar

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, polisin yürütmüş olduğu soruşturmanın salimen devam edebilmesi açısından tüm zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.