Suna Erden

Girne’de üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada kan döküldü.

Girne’de üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada kan döküldü. Kız meselesi yüzünden çıktığı öğrenilen kavgada bıçaklanan 21 yaşındaki Muhammed Burak Öcal’ın hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. Yaşanan olayda Burak Muhammed Öcal, 23 yaşındaki Kürşat Batur Öcal, 22 yaşındaki Hüseyin Yüksel’in bir taraf, 23 yaşındaki Hasan Osama Elsennussi ile 19 yaşındaki Ahmet Manzele’nin ise karşı tarafta olup kavga ettikleri, kavgada Manzele’nin Öcal’ı üç ayrı yerinden bıçakladığı kaydedildi. Olayla ilgili olarak, “Adam öldürmeye teşebbüs, Ağır yaralama, Kanunsuz Bıçak Taşımak, Kavga ve Rahatsızlık” suçlarından yakalanan 4 zanlı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılırken, adam öldürmeye teşebbüs suçlamasının sadece zanlı Manzele aleyhine getirildiği belirtildi. 

HAYATİ TEHLİKESİ VAR 

Duruşmada, Girne’de Ali Zihni Sokak üzerinde saat 00.30 sıralarında iki grup arasında tartışma çıktığı, tarafların birbirlerine el ve kolları ile saldırdıkları, kavga esnasında zanlı Manzele’nin 20 santim uzunluğundaki bıçakla Burak Muhammed Öcal’ı göğüs, karın ve omuz kısmından yaraladığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis, Burak Muhammed Öcal’ın Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını, yapılana ameliyat sonrası yoğun bakıma alındığını dile getirdi. Polis, Öcal’ın hayatı tehlikesinin devam ettiğini kaydetti. 

SUÇUNU KABUL ETTİ 

Ahmet Manzele’nin olayın ardından yakalandığını belirten polis, zanlının gönüllü ifadesinde, suç işlediğini kabul ettiğini söyledi. Polis, zanlılar Hassan Osama Elsennusi, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel ‘in ise Öcal’ın ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayda, kavga ve rahatsızlık suçlarını işlediklerini dile getirerek, zanlıların, birbirlerine elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle kavga edip bağırıp çağırarak rahatsızlık yaptığını söyledi. 

GÖRGÜ TANIKLARINDAN İFADE ALINACAK 

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, 15 görgü tanığından ifade alacaklarını ifade ederek 4 zanlının da bir gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlılar hakkında birer gün tutukluluk kararı verirken, olay sırasında elinden yaralanan ve eline 5 dikiş atılan Hassan Osama Elsennusi’nin de pansumanları için doktor kontrolünden geçirilmesi emrini verdi.