Gamze Baykur

Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içinde bir öğrenci yurdunda Nijerya uyruklu M.Ç.O’ya tecavüz ettiği iddiasıyla Nijerya uyruklu Mohammad Kamaledeen İsmail tutuklandı. “Cinsel tecavüz” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı İsmail 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Olay, müştekinin hastaneye gitmesiyle ortaya çıktı…

Meselenin tahkikat memuru İbrahim Bulut, 16 Aralık tarihinde saat 24:00 raddelerinde zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail’in kalmakta olduğu öğrenci yurdundaki odasında birlikte bulunduğu müşteki M.Ç.O isimli bayanın rızası hilafına zorla müştekinin kıyafetlerini çıkararak tecavüz ettiğini açıkladı. Müşteki M.Ç.O’nun ağrılarından dolayı arkadaşlarının yardımıyla Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü belirten Bulut, yapılan doktor kontrolünde cinsel birleşmenin olduğunun tespit edildiğini ve polise haber verildiğini açıkladı.

Polis: “Zanlı, gönüllü ilişkiye girdiklerini beyan etti…”

Polis memuru İbrahim Bulut, alınan arama emri ile zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail’in kaldığı yurt odasında arama yapıldığını ve çarşafların, yastık kılıflarının ve müşteki ile zanlının giymekte olduğu kıyafetlerin emare olarak alındığını söyledi. Bulut, zanlının gönüllü ifade vererek zorla değil gönüllü olarak ilişkiye girdiklerini beyan ettiğini belirtti. Zanlı İsmail’in 20 Kasım 2014 tarihinde ise “Cinsel saldırı” suçundan dolayı teminata bağlandığını açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Bulut, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Bu ilk değil…

Zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail, 20 Kasım 2014 tarihinde de yine kalmakta olduğu öğrenci yurdunda “Cinsel taciz” ve “Cinsel Saldırı” suçu işlemişti. Zanlı İsmail, temizlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki C.K’ye karşı giymekte olduğu kendi pantolonunun üzerinden eliyle cinsel organını tutup bırakmak suretiyle cinsel tacizde bulunmuş akabinde ise C.K’nin rızası hilafına sarılarak göğüslerini sıkıp cinsel organını müştekinin kalçalarına dayamak suretiyle cinsel saldırıda bulunmuştu.

3 gün tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Mohammad Kamaledeen İsmail’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.