Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi çatısı altında yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir grup öğrenci Sosyal Hizmet Uzmanı Barış Başel eşliğinde Merkezi Cezaevi kadınlar koğuşunu ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, grup ziyarette; şiddete maruz kalmış ve suça yönelmiş kadın mahkumlara yönelik şiddeti önleme eğitimi vererek atölye çalışması gerçekleştirdi.

Sosyal hayata geri dönüş yaptıkları zaman şiddetin  her türlüsüne karşı bilinçli ve şiddetle mücadele edebilen kadınlar yaratmayı hedefleyen projede, İçişleri Bakanlığı işbirliğinde merkezi cezaevinde yürütülen rehabilitasyon çalışmalarına katkı koyma amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörü Durali Güçlüsoy yaptığı konuşmada,  DAÜ Toplumsa Duyarlılık Merkezi’ne gerçekleştirdiği etkinlik nedeniyle teşekkür ederek, bakanlığın hükümlü ve tutukluların tutukluluk sürelerini daha iyi şartlarda tamamlamaları için çaba harcadığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren’in bu konuda hassas olduğunu ifade eden Güçlüsoy, bu tip etkinliklerin hükümlü ve tutukluların dilek ve istekleri doğrultusunda artarak devam edeceğini söyledi.

Güçlüsoy, bakanlık olarak arzu eden okul ve sivil toplum örgütlerine her zaman kapılarının açık, desteklerinin de tam olduğunu belirtti.

1464175311.jpg