Duygu Alan

Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kavşağında yayaların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlayacak hiçbir önlem bulunmuyor. Haspolat Belediye Evleri’nde ve köy içerisinde ikamet UKÜ’lü öğrenciler kavşakta yayaların güvenli geçişini sağlayacak bir üst geçit yapılmasını istiyor.

UKÜ’de öğrenim gören öğrenciler, UKÜ kavşağında bir üst geçit inşa edilmesi için üniversite bünyesindeki öğrenciler arasında bir imza kampanyası yapmayı planladıklarını kaydetti.

“Daha fazla kayıp vermeden önlem alınsın”

Üniversite öğrencileri, UKÜ kavşağında meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekti. Öğrenciler, “Yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde yeterli yol güvenliği olmadığından UKÜ kavşağında bugüne kadar birçok kaza meydana geldi. Bu kazalar neticesinde ağır yaralanan ve yaşamını yitiren kişiler de oldu. Daha fazla kayıp yaşanmadan gerekli önlem alınmalıdır” diye konuştu.

Öğrenciler ne dedi?

İmran Kurt: Kelle koltukta okula gidip geliyoruz

“Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin çoğu Haspolat’ta ikamet ediyor ve her gün onlarca öğrenci, okula gidebilmek için UKÜ kavşağından geçiyor. Kavşakta ise yaların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlayacak herhangi bir önlem bulunmuyor. Bazı sürücüler yalara öncelikli geçiş hakkı tanısı da sürücülerin çoğu kavşağa yaklaşmalarına rağmen hız bile kesmiyor.  Öğrenciler, kelle koltukta okula gidip geliyor. Yolda güvenliğin sağlanması için UKÜ Kavşağı’na muhakkak bir üst geçit inşa edilmelidir.”

Sinan Sel: İmza toplamayı planlıyoruz

“UKÜ Kavşağı’nda yayalar için herhangi bir düzenlemenin olmaması hem bu yolu kullanan öğrencilerin hem de sürücülerin can güvenliğini tehdit ediyor. UKÜ kavşağında geçmişte meydana gelen trafik kazaları kavşaktaki yol güvenliğini ortaya koyan önümüzde en bariz örnek. UKÜ’de öğrenim gören çok sayıda öğrenci okula yakın olduğundan Haspolat’ta ikamet ediyor ve bu kavşaktan her gün onlarca öğrenci yaya olarak karşıdan karşıya geçiyor. UKÜ Kavşağı’nda muhakkak bir üst geçidin inşa edilmesi gerek.”

Hasan Aslan: Daha fazla can yanmasın

“UKÜ Kavşağı’nda özellikle sabah ve öğle saatlerinde yayaların yaşadığı rezalete birçoğu şahit olmuştur. Her gün onlarca belki de yüzlerce kişi UKÜ Kavşağı’nda karşıdan karşıya yaya olarak geçiyor. Bu geçişler yolda yayalar için güvenlik önlemi olmadığından olukça tehlikeli. UKÜ Kavşağı’nda daha önce birçok trafik kazası yaşandığı da hem kamunun hem de yetkililerin malumu. Bir an önce gerekli yol güvenliği önlemleri alınmalıdır. Akis halde söz konusu kavşakta daha çok trafik kazaları yaşanacak. Bizim arzumuz daha fazla canın yanmamasıdır. Lütfen UKÜ Kavşağı’nda bir üst geçit inşa edilsin.”

Seyfullah Yiğit: Üst geçit inşa edilmeli

“UKÜ’de öğrenim gören öğrencilerin birçoğu Haspolat’ta ikamet ediyor. Haspolatlıları veya köyde ikamet eden diğer kişileri de düşündüğümüzde yüzlerce kişinin Haspolat’ta ikamet ettiği ortaya çıkıyor. Bu kişilerin çoğu ya okula gitmek için ya da işe gitmek için UKÜ Kavşağı’ndan yaya olarak geçiş yapıyor. Kavşakta ise yayaların karşıdan karşıya güvenli geçişini sağlayacak önlem bulunmuyor. Yetkililerin bu sorunun çözümü konusunda bir an önce harekete geçmesi lazım.”