Taner Ulutaş

Yakın Doğu Üniversitesi öğrencilerinin okul otobüslerinden şikayetçi. "Dolmuş mu, okul otobüsü mü?" diye soran öğrenciler bu durumun hemen düzeltilmesini istiyor.

Sıkıntılarını dile getirerek sorunlarına çözüm getirilmesini isteyen bazı öğrenciler adeta bumbar gibi sıkıştırıldıkları otobüslerde seyahat ettiklerini söyledir.

Öğrenciler şikayetlerinde, "Ağustos ayındayız. Yazın en hissedilir zamanı, hepimizin en şikayet ettiği ay. 45 - 52 koltuk kapasiteli bir otobüste, kapasitenin üstünde ayakta adım atılmayacak sıkışıklıkta seyahat etmek zorunda kalıyoruz. Bazı arkadaşlar polisi arayarak suç işlendiğini bildirdiler." dedi.

Ayni öğrenciler açıklamalarına devamla, "Minibüs, dolmuş veya otobüslerde fazla yolcu taşıma cezası olduğundan Yakın Doğu Üniversite’si otobüs şoförünün haberi yok mu? 25 dakikalık yolculuk sırasında polisi aramamıza rağmen otobüsü kontrol eden olmadı. Arabada emniyet kemeri takmak zorunluyken, otobüslerde milletin ayakta gitmesi suç değil mi? Yoksa işin içinde Yakın Doğu Üniversitesi olunca bu suç olmaktan çıkıyor mu? Yasalar birilerine karşı çalışırken birilerine çalışmıyor mu? Bu yaz gününde üç kuruş fazla masraf etmesinler diye sağlığımız ile oynuyorlar." ifadesinde bulundular. (Kıbrıs Sözcü)

img_1260(1)(1).jpg