DP-UG Genel Başkan Yardımcısı Kotak; 

Yeni Milli Eğitim Bakanı'nı çok zorlu bir görevin beklediğini ifade eden Kotak, görevinin bilincinde cesaretli ve becerikli bir bakanın olmasını diledi. 

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ YETİŞTİRİYORUZ” 

“Konuştuğumuz konu ülkenin milli eğitimi. Çok önemli bir noktadan bahsediyoruz. Ülkemizin geleceğini yetiştiriyoruz. Milli eğitim gibi ciddi bir konuyu konuşurken bu görevi hangi arkadaşımızın devralacağını düşünürken böyle düşünmeliyiz ” diyen Kotak, göreve gelecek kişinin görevini layıkıyla yerine getirmesini diledi. 

“ELİMİZDEKİ ÖĞRETMENİ VERİMLİ KULLANAMIYORUZ” 

Eski Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun istifasını da değerlendiren Kotak, Arabacıoğlu’nun kişisel sebeplerinden değil sistemdeki bozukluk olduğunu belirtti. Kotak şunları kaydetti: “Sayın Arabacıoğlu eğitim sistemimizin sorunlarını, ara başlıkları ve detaylarını vurguladı. Bu ülkede çıkıp istifa ederken vurguladığı esas nokta A okulunda öğretmen fazlam var, B okulu onunla çok yakın bir mesafede olmasına rağmen öğretmen eksiği varken ben A okulundan B okuluna öğretmen aktarımını bir milli eğitim bakanı olarak yapamıyorum. Buna karşı sendika da diyor ki B okulunda eksik öğretmen var diye biz greve gidiyoruz. Pratik olarak bile baktığımızda bu korkunç bir durum. Elimizde olan öğretmeni verimli ve doğru kullanamıyoruz. Arabacıoğlu klasik bir istifada edebiliridir, özel nedenlerden dolayı istifa ettim de diyebilirdi” 

“İSTİFA ÇOK CİDDİ BİR OLAYDIR” 


Kotak, Arabacıoğlu’nu istifasından geri çevirmek için neden uğraştığını da şu sözlerle ifade etti: “İstifa etmek çok ciddi bir olaydır. Tabi ki ikna etmeye çalışacaksınız. Böylesine değerli birini kaybetmek çok daha büyük bir kayıp olur. Gönül isterdi ki Sayın Arabacıoğlu bu sorunları göz önüne getirip, büyük bir kamuoyu başlatıp, sisteme karşı görevinde kalarak mücadele etsin.”