Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS)  hafta sonu bazı öğretmen münhali sınavlarının ertelenmesi  ve kolejlerin öğrenci kontenjanının ansızın  artırılmasının şaibe yarattığını savundu.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı yazılı açıklamada,  tatil döneminde Talim Terbiye Dairesi’nden  toplantı talebinde bulunmalarına rağmen  Daire’nin “görüşmeden kaçındığını” belirtti.

Gökçebel  “nepotizmin (adam kayırmacılığın) kangrene dönüştüğü toplumda örnek olması gereken Eğitim Bakanlığı’nın da şaibeli işler yapılıyor görüntüsünün kamu vicdanında büyük bir sıkıntı yaratmakta” olduğunu belirtti.

Gökçebel, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“Müfredat programına neden sadece çevre dersi eklediniz de uyuşturucu, trafik gibi dersler eklemediniz? Kitap yazarlarından sadece bazıları telif hakkı parası alsın diye mi?

Müfredat programımızı öğretmenlerin yer değiştirme işleminden sonra değiştirdiniz, bu dersi kim verecek? Oluşacak öğretmen eksikliğini sözleşmeli yakınlarınızdan atayacağınız öğretmenlerle mi tamamlayacaksınız?

Öğretmen nakillerinin tamamlanmasından sonra kolejlerin ara sınıflarına öğrenci alınması nerden çıktı? Bütün topluma, öğrenci ve ailelerine bunu yeterince duyurduğunuza inanıyor musunuz?

Hangi okula ne kadar öğrenci alınacak? Sınavları olacak mı? Sınavlara kimler katılabilecek? Klasik ortaokul, lise öğrencileri de bu sınavlara girebilecek mi? Bunları toplum, öğrenciler, veliler, öğretmenler ayrıntıları ile biliyor mu?

Hangi derslerden sınav yapılacaktır? Bu konuyu daire müdürleri bile bilmezken, bazı aileler, öğrenciler, dershanelerin bakanlıktan önce bildiği doğru mudur? “

Gökçebel, bir yıldır devam eden Haspolat İlkokulu’nun  soruşturmasının tamamlanamadığını belirterek,  Eğitim Bakanlığı’na olan inancın ve güvenin gittikçe azaldığı bir durum yaratıldığını ileri sürdü.

Gökçebel  şeffaf olmayan uygulamaların ülkenin kaderi olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade etti.