Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, parti yönetimini eleştirdi.

Oğuz Ceyda, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, UBP’nin Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından “kaale” alınmadığını ileri sürerek  “Ulusal Birlik Partisi, Hüseyin Özgürgün başkanlığında tam bir şamar oğlanı olmuştur” ifadesini kullandı. 

Turizm Müsteşarlığı atamasına Cumhurbaşkanı tarafından onay verilmemesi konusuna da değinen Ceyda, Cumhurbaşkanına “Tahsin Ertuğruloğlu’nu Ulaştırma Bakanlığına, Erkut Şahali’yi de Tarım Bakanlığı’na atanmasını uygun bulup onaylarken Turizm Bakanlığı Müsteşarlığına UBP tarafından önerilen Kemal Deniz Dana’yı hangi kriterlere göre veto ediyorsunuz?” diye sordu.

Konu ile ilgili Hüseyin Özgürgün’e de seslenen Ceyda, “Bu atamayı daha önce neden Cumhurbaşkanı ile istişare etmedin ve bu ezikliği UBP’ye yaşattın?” ifadesine yer verdi.

Ceyda, 31 Ekim’de yapılacak UBP Kurultayı’nda Başkanlığı kazanması halinde, UBP’nin desteğini Akıncı’dan çekeceğini belirtirken; 11 Şubat’ta Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum liderleri tarafından imzalanmış Ortak Açıklama’ya da atıfta bulunarak “CTP ile de bu noktada yolumuz ayrılacaktır” dedi.