Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Oğuz Ceyda, Türkiye’den gelen suyun işletilmesi konusunda UBP’nin kendi belediyeleri ile içine düştüğü durumun, bugün partinin hangi noktada olduğunu açıkça gözler önüne serdiğini savundu.

Oğuz Ceyda basın bürosundan yapılan açıklamaya göre,  BESKİ’yi kuran ortaklar arasında yer alan UBP ile UBP’lilerin desteklediği bağımsız belediyelerin, suyun işletilmesine talip olurken UBP yönetiminin buna karşı çıkan açıklama yaptığını iddia etti.

“Benim dışımdaki tüm adaylar belediyelerin bu işi yapamayacağını zaten kendilerini dahi yönetemediklerini söylemektedir. Ben buradan soruyorum; yerel yönetimler bataktadır da siyasilerin yönettiği kamu düzlükte mi? Ayda otuz trilyon açık veren kamuyu Türkiye Cumhuriyeti her ay finanse etmezse siz ay sonu maaş ödeyebilir  ve dahası o koltuklarda oturabilir misiniz?” diyen Ceyda,  ülke yönetimi konusunda kendini ilk sorgulaması gerekenin  siyasiler olduğunu ifade etti.

UBP yönetimi ile ona bağlı belediyelere seslenen Ceyda;  parti yöneticileriyle belediye başkanlarının suyun işletilmesi konusunda ortak politika oluşturmalarını isteyerek, mevcut durumun partiyi gülünç duruma düşürdüğünü ileri sürdü.