Kıbrıs konusuna da değinen Oğuz,  “Ulusal Birlik Partisi olarak garantörlük, iki kesimlilik ve siyasal eşitlik konularındaki hassasiyetimizde ve kararlılığımızda tam bir fikir birliği içindeyiz” dedi.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Oğuz, BRT’de katıldığı “Günlük” programında gündemi değerlendirdi.

KURULTAY

UBP kurultayında gerçekleşen yüksek katılımın ülkenin içinde bulunduğu bugünkü siyaset ortamında takdir edilecek bir durum olduğunu belirten Oğuz, bazılarının beklentilerinin aksine kurultayın “kazasız-belasız” tamamlandığını ifade etti.

Dursun Oğuz, “Şimdi sıra önceki kurultayın parti tabanında bıraktığı yaraların iyileştirilmesine geldi. Kurultaydan daha güçlü çıkan partimiz, birlik ve beraberlik içinde ileriye emin adımlarla yürüyecektir” dedi.

ÇİFTÇİ ÖDEMELERİ

Çiftçi ödemeleri için Türkiye’den 50 milyon TL borç istendiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine “bu konuda benim bir bilgim yok” diyen Oğuz, konuyu basına yansıdığı kadar bildiğini söyledi.

Dursun Oğuz, üreticinin Temmuz ayında verdiği ürünün bedelini hala alamadığına işaret ederek, muhalefetteyken tarım konusunda yaptığı eleştirilerdeki haklılığın bugün görülmekte olduğunu kaydetti.

TÜK

“Keşke uyarılarıma birileri kulak asıp tedbir alsaydı ve bugünlere gelmeseydik” diyen Oğuz, içinde bulunulan durumun TÜK’ün yanlış yönetilmesinden kaynaklandığını savundu.

Oğuz, TÜK’ün gerekli bir kurum olduğunun altını çizerken, “Rahat bırakılsa, farklı düşünceleri olanlar oraya parmak atmasa kendi kendini çok rahat yürütür” dedi.

TÜK’ün kaynaklarının usulsüz olarak yanlış yerlere kullanıldığını; gelir getirici bazı kaynaklarının da elinden alındığını iddia eden Oğuz, “Kurumu bu hale getirenlerden mutlaka hesap sorulmalıdır” dedi.

Dursun Oğuz, “Bu konuda gerekli tüm araştırmalar yapılmalıdır ki siyasiler olarak hepimiz halkın gözünde güven kazanalım” şeklinde konuştu.    

UBP Genel Başkanı Özgürgün’ün çiftçinin sorunlarının çözülmesi yönünde bir hassasiyeti olduğunu ifade eden Oğuz, hükümetin 15 milyonluk bir kaynak yaratmayı başardığını kaydetti.

Çiftçinin “sadaka değil hak arayışında” olduğunun altını çizen UBP Genel Sekreteri, sorunun barışçıl bir mutabakatla çözülmesi gerektiğini söyledi. 

TÖRE’NİN PROTESTO EDİLMESİ

UBP milletvekili Zorlu Töre’nin meclis kürsüsündeki konuşması sırasında CTP milletvekilleri Doğuş Derya ve Biray Hamzaoğulları tarafından protesto edilmesini üzüntü verici olarak niteleyen Oğuz, “Keşke hiç olmasaydı” dedi.

Meclis çatısı altında gerçekleştirilen bu tavrın hoş olmadığını ifade eden Oğuz, milletvekilliği ve meclis ciddiyetiyle bağdaşmayan bir görüntü oluştuğunu söyledi.

Dursun Oğuz, konunun farklı mecralara çekilmeye çalışıldığına da işaret ederek, “Arkadaşlarımızın yaptığı pek de hoş olmadı” dedi.

MÜZAKERELER

Kıbrıs müzakerelerinin gidişatına ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kamuoyuna daha detaylı açıklama yapabileceğini savunan Oğuz, meclisin kapalı oturumunda kendilerinin bilgilendirildiğini ancak bunları halkla paylaşamadıklarını anlattı.

Kapalı oturum yerine açık yapılacak bir bilgilendirmenin daha faydalı olacağı inancını dile getiren Dursun Oğuz, “Ben halk olarak kendi geleceğimi, çocuklarımın geleceğini açıkça bilmek isterim” dedi.

Oğuz, UBP’nin garantörlük ve iki kesimli iki toplumlu siyasi eşitlik gibi kırmızı çizgileri bulunduğunu ifade ederek, bu konuda tam bir fikir birliği içerisinde olduklarını kaydetti.