Ceren Ercih

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Dursun Oğuz, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde Oğuz, akaryakıt ve elektrik fiyatlarının düşmemesini eleştirdi. Halkın enayi yerine konulduğunu söyleyen Oğuz, ‘bu halkın sırtından yatırım yapmayı artık bırakın’ dedi. 

“HALKI ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR” 

Hem mali giderlerin azaldığını hem de dünyada petrol fiyatlarının düştüğünü hatırlatan Oğuz, Kuzey Kıbrıs’ta hala daha yeterli indirimin yapılamadığını dile getirdi. Oğuz, “Hem maliyetlerin girdisinde hem de petrol fiyatlarında düşüş var ve biz bundan yararlanamıyoruz. Her geçen gün Kıb-Tek’in kasasına para giriliyor ve neyin arkasına sığınılıyor? ” dedi. Dursun Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Devletin kuruluşu ama halk nerede? Halk yoksa, devlet olmaz. Halkın sırtından yatırım yapmaktan artık birileri vazgeçsin. Halkı gerçekten enayi yerine koyuyorlar ve ben buradan yönetimi de bu duruma el atmayanları da kınıyorum.” 

“BAŞBAKAN VE HÜKÜMET TARIM BAKANI’NA MAHKUM EDİLMİŞ DURUMDA” 

Hayvancılar Birliği’nin yapmış olduğu eyleme UBP’nin destek verdiğini, hayvancı ve çiftçinin sorunlarının zaman zaman UBP tarafından mecliste gündeme getirildiğini belirten Oğuz, “KKTC’nin Başbakanı, hükümeti bu Tarım Bakanı’na mahkum edilmiş durumdadır” dedi. 

“NEDEN BU İNSANLAR BU HALE GETİRİLDİ?” 

Tarım Bakanı’nın göreve geldiğinden beri gerekli bütçesi olmadığını, dolayısıyla hayvancı ve çiftçilerin haklarının ödenemediğini belirtmesi üzerine Oğuz, şu cevabı verdi; “Bakan 17 aydır ağlıyor, para yok diyor ve topu Maliye Bakanı’na atıyor. Neden sen sorumluluğu üzerine almıyorsun, madem ödenebilecekti neden bu insanlar bu hale getirildi?”