UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, 21 Aralık ve Şehitler Haftası’nda bulunulduğuna dikkat çekerek, “İnşallah Kıbrıs Türk Halkı bu gibi acıları bir kere daha yaşamaz, inşallah bugünkü gibi acı yılların yıldönümleri artık yaşanmaz” dedi.

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, AS TV’de Emin Akkor’un canlı yayın konuğu olarak soruları yanıtladı ve gündemi değerlendirdi.

Oğuz, UBP’nin çok adaylı bir kurultaydan çıktığına dikkat çeken Oğuz şöyle devam etti:

“KKTC’de ilk defa Genel Seçimler gibi tüm üyelerin katılımıyla bir kurultay gerçekleştirilmiştir. Bu bir ilktir. Kurultayımıza yoğun katılımın olması ve kurultayda 7000’e yakın üyenin oy kullanması UBP’nin ne kadar güçlü bir parti olduğunu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kurultayda UBP kazanmıştır. Yeni Tüzük partimize bir canlılık getirmiştir. Artık tüm örgütlerimizde gençlerimiz ve kadınlarımız daha çok olacaktır. Bu süreçten sonra bu hataları özür dileyerek düzelteceğiz. Hedefimiz partimizi daha da büyültmektir. UBP ideolojisiyle yoluna devam edecektir. Kurultayımız bir demokrasi şeklinde olmuştur. UBP bundan sonra da KKTC’ne daha güzel hizmetler getirecektir..UBP’de birlik ve beraberlik devam etmektedir. KKTC’nin en güçlü partisi olmak herkes için gurur vericidir. Şimdi Genel Başkanımızın etrafında kenetlenerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben partime daha çok çalışmak için Genel Sekreterliğe aday oldum. Beni oybirliğiyle seçtiler.”

“HÜKÜMET REFORM HÜKÜMETİDİR”

KKTC bütçesinin mükemmel bir bütçe olmadığını vurgulayan Dursun Oğuz, bütçenin eldeki imkanlarla hazırlandığını, TC ile Ekonomik Protokol imzalandığı zaman iyileştirileceğini kaydetti.

“Bazı ödenekler Ekonomik program imzalanmadığı için bütçeye konulmamıştır. İmza sonrasında konulacaktır” diyen Oğuz, “Bunun nedeni de TC’deki seçimler ve bütçelerinin henüz geçmemesindendir. Halkın arasından geldik ve beklentilerini çok iyi biliyoruz” dedi.

Oğuz, “Ben hizmet edebildiğim kadar hizmet ederim. Hiçbir uygun olmayana imza atmam ve attırmam. Hep halkın ve ülkenin çıkarlarını ön planda tutarım. Biz reform hükümeti olarak geldik. Her şey yasayla olur ama yasa yaparken en az olumsuzlukların olabileceği yasalar yapılmalıdır. Yeni yıldan itibaren ben ilk altı ayı çok önemli görüyorum. Eğer bu olmazsa UBP’de, CTP’de halkın gözünde sınıfta kalır. Halkın beklentileri doğrultusunda cesaretle karar alınmalıdır” şeklinde konuştu.