Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz,  UBP-DP hükümetiyle ilgili halk arasında olumlu bir hava oluştuğunu belirterek, “Hükümetlerin yapması gerekenleri yapıyoruz. Geçmişte temel konular bile yapılamadı bu da sıkıntı oldu” diye konuştu.

BRT’de katıldığı bir programda gündemi değerlendiren UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, su konusunda birikmiş bir gecikme olduğunu vurgulayarak, 
Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün göreve gelir gelmez su konusunun ivedilikle ele alınması yönünde direktif verdiğini, Bakan’ın da Danışma Kurulu oluşturduğunu kaydetti.

LEFKOŞA GÖNYELİ VE LAPTA’YA SU VERİLEBİLECEK KONUMDA

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz şu an için Lefkoşa, Gönyeli ve Lapta’nın büyük bir bölümüne su verebilecek konuma gelindiğini ifade ederek, sadece Gazimağusa’ya giden hatla ilgili bir sıkıntı olduğunu söyledi.

150 metrelik bir alanda iki aydan bu yana bir tıkanma söz konusu olduğunu, milyarlarca lira değerindeki projenin bin 500 sterlin için bekletildiğini ve bloklandığını söyleyen Oğuz,  Bakanın talimatıyla konunun çözüme kavuştuğunu kaydetti.

 Gecikmeyle ilgili eleştiride bulunan Oğuz, “Bu çok acıdır. Düşünün ki milyarlarca liralık bir proje yapıyorsunuz ama iki aydan beri bin beşyüz sterlin için bu proje bekliyor. İki elektrik direğinin yeri değişmediği için siz bütün projeyi bekletiyorsunuz” dedi.

Oğuz, ”Bin beş yüz sterlin bir devlet için sanki çok paraymış gibi davranıp bunu konu edip konuşmak abesle iştigaldir. Orası için çalışma başlatıldı. İki hafta içerisinde orası da hallolacak. Koltukta oturanların yetkilerini kullanıp ev ödevlerini yapmamaları bizi bugünlere getirdi” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Sekreteri, birilerinin su konusunu olduğundan farklı tartıştırdığına işaret ederek, “Birileri fiyatı konuştu, birileri kaynakları, birileri yağmur sularından bahsetti. Her şey konuşuldu su konuşulmadı. Konunun özü dikkatten kaçırıldı” dedi.

TÜRKİYE’NİN YATIRIMLARI

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz Türkiye’nin KKTC’deki yatırımlarına değinerek, Türkiye’nin ekonomik program ile KKTC’ye yapmayı planladığı yatırımların gözden kaçırılmaya çalışıldığını, Türkiye’nin altyapı yatırımları için verdiği paranın geri dönüşümsüz krediler ve hibe olduğunu kaydetti.

“Altyapı yapılıyor, yatırım bize kalıyor” diyen Oğuz, “Türkiye bize yolları yaptı, bu yollar için para ödedik mi?” diye sordu.

Dursun Oğuz, Türkiye tarafından devlet bütçesine yapılan katkıların ayrı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Onlar için de zaten bugüne kadar geri ödeme talep eden olmadı. Ama altyapılar için yapılan tüm yatırımlar hibedir. Anavatan Türkiye bu yatırımlara her yıl artırarak devam ediyor. Şimdi dönüp de bunlara dayatma paket demek bir hedef saptırmacadır.

Halbuki biz kendi üzerimize düşeni yapsak. Yatırım için gelen ama plan ve program yapılmadığı için kullanılmayan o kadar çok para var ki. Bu paralar kullanılmadığı zaman Türkiye kaybetmiyor ki, biz kaybediyoruz. Başta belediyeler olmak üzere çok büyük altyapı yatırımları var”

CTP İLE HÜKÜMET ORTAKLIĞI

Dursun Oğuz CTP ile hükümet ortaklığının sona ermesinde maaşların ödenememesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Oğuz, iki partinin ayrıldıktan sonra birbirini çok fazla yıpratmaması gerektiğini,  ileride gelişecek süreçlerde iki partinin ülkenin çıkar ve menfaatleri için yeniden biraraya gelmesinin gerekebileceğini ifade etti.

 “Çıkıp da hükümetten gitme nedeninizi ortağınıza atarak parti içinde politika yapacaksanız bu yanlış olur” ifadelerini kullanan Oğuz, partisine yönelik,  ‘ekonomik protokolü imzalamaya hazır, teslimiyetçi, Türkiye’nin ağzına bakıyor, bizden istihdam istemişlerdi’ gibi konuşmaların abesle iştigal olduğunu kaydetti.